Nem tudjuk egyedül megfékezni a járványt, de az elzártság és a rosszkedv ellen találtunk vakcinát, írta sajtóközleményében pénteken a pécsi önkormányzat. És beszámoltak arról a képeslapról is, ami ahhoz jelent segítséget, hogy a pécsiek üzenetei postai vagy online képeslappal jussanak el távoli szeretteikhez. Ígértek mindemellett egy különleges meglepetést is, ami reményeik szerint segít majd meghittebbé varázsolni ennek a nagyon furcsa évnek a karácsonyát. Mára pedig kiderült, hogy mi is ez a különleges meglepetés.

A cikk a hirdetés után folytatódik



„2020 nyomasztó év volt, de mi nem tettünk le arról, hogy a karácsony meghitten és boldogan teljen. Annak érdekében, hogy ehhez mi magunk is hozzájáruljunk, több évvégi meglepetést is előkészítettünk a pécsieknek” – olvasható a pécsi önkormányzat pénteki közleményében.

Azt is írták, hogy a napokban egy mutatós, természetesen Pécs ünnepi arcát ábrázoló postai képeslapot juttattak el a pécsiek postaládájába. Azt még ma sem tudni, hogy miként alakulnak a kormány intézkedései a karácsonyi utazásokat illetően. Az viszont látszik, hogy a járvány nem csitul. Abban szeretnénk ezen a módon segíteni a pécsi családoknak, hogy távoli szeretteiknek biztonságos módon tudják elküldeni ünnepi jókívánságaikat.

Ennek megteremtik az online lehetőségét is: a PécsNyitva honlapján elérhetővé vált egy e-card küldő alkalmazás, amelynek segítségével a pécsiek digitális képeslapon is elküldhetik üzeneteiket távoli szeretteiknek, büszkélkedve kicsit a város szépségével is.

kepeslap.pecsnyitva.hu oldalra kattintva három pazar grafikájú online képeslap közül lehet választani, írták. Így gyorsan, biztonságosan és ingyen lehet tudatni távollévő szeretteinkkel, hogy Pécsről (is) gondolnak rájuk az ünnepek alatt.

Pécs önkormányzata már eddig is számos alkalommal és formában mondott köszönetet azoknak a hétköznapi hősöknek, akik helyt álltak és állnak ebben a nehéz helyzetben: gyógyítanak, ápolnak, segítenek, dolgoznak a pécsiekért.

„December 20-án nekik, és persze minden pécsinek egy egészen különleges meglepetéssel is készülünk, ezért érdemes lesz majd figyelni a média híradásait és a közösségi oldalakat” – ígérték.

A Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata aláírással elküldött közlemény végén az áll, hogy ezúton is kívánnak áldott és békés karácsonyt minden kedves pécsinek!

És most ki is derült, hogy miről van szó: Magyarország egyik legszebb hangú, és immáron baranyai kötődéssel is rendelkező énekesnője, Tóth Vera énekel szép karácsonyi dalt egy, Pécset bemutató videón. Íme:

KategóriákJAZZ