Már jó ideje, legalább három hónapja kikerült egy új, nagy eladó-felirat az egykori pécsi Akvárium-Terrárium épületére, sőt már tavaly is értékesíteni akarták, de az épület reménybeli tulajdonosváltására leghamarabb csak októberben, a nemzeti ünnepet követően kerülhet sor.

A cikk a hirdetés után folytatódikLegalább három hónapja kikerült egy új, nagy molinó a Pécs történelmi belvárosában, a Munkácsy Mihály utcában álló egykori Akvárium-Terrárium falára. A felirat azt hirdeti, hogy az épület (ismét) eladósorba került. A volt Akvárium-Terrárium épülete kb. nyolc éve, azóta üresen áll, hogy megnyitották a felújítást követően a Pécsi Állatkertet, amely után már a zoo területén lehetett elhelyezni a hüllőket, kétéltűeket és tengeri állatokat, amiket így – új társak kíséretében – fel tudtak költöztetni az amúgy sem túl szerencsés belvárosi helyszínről.

Amely azonban azóta nem kapott új funkciót, és az is egyértelmű, hogy a városnak és a vagyonhasznosítónak nem lesz módja azt átalakítani és felújítani, új funkciót adva neki.

A minap friss hírként az is kiderült azonban a vagyonhasznosító tájékoztatójából, hogy több más pécsi belvárosi ingatlannal egyetemben az egykori városi terrárium épülete is licitre lesz bocsájtva, méghozzá majdnem nettó 90 millió forintos kikiáltási áron (az ingatlant korábban már próbálták így eladni, eddig sikertelenül).

A licitet online bonyolítják le, október 23-a után, egészen pontosan október 25-én, délelőtt kilenc órás kezdettel. A valamivel több, mint 1000 négyzetméteres alapterületű, alagsoros épület kikiáltási ára nettó 89 millió 600 ezer forint. Az ajánlattételi biztosíték összege a kikiáltási ár tíz százaléka, a licitlépcső alsó értéke nettó egymillió forint.

Az ajánlattételi biztosíték befizetésének határideje október 20-a.

Föld alatti garázshelyeket is eladnának

A vagyonhasznosító a terráriummal együtt, egyelőre nyolc pécsi belvárosi ingatlant írt ki nyilvános online licitre, ezek közül egynek az időpontja nem októberben, hanem november elején lesz. Ami egyben az egyik legérdekesebb ingatlan is, mivel a legmagasabb kikiáltási árról indul, ugyanakkor érdekes helyen van, a Szabadság utca alján, gyakorlatilag a vasútállomással szemben, az 1185 négyzetméteres ingatlant négyes funkcióval hirdetik (üzlet, beállóhely, garázs, raktár), de majd kiderül, hogy a nettó 107 milliós kikiáltási ár nem túlzó-e, vagy sokan akarnak majd rá lecsapni.

Ugyancsak a most bejelentett, de még októberre kiírt licitek közt van 10 föld alatti garázshely egyben történő remélt értékesítése, a Király-házban, nettó 50 milliós kikiáltási áron.

Közel az állomáshoz, de a licit magasról indul majd – Képernyőmentés: Google StreetView
KategóriákMETÁL