Sajtóközleményben kommentálta a Fidesz Nyőgéri Lajos MSZP-s politikus pécsi alpolgármesterré való kinevezését. Szerintük szégyen, ami történt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs is beszámolt Péterffy Attila közleménye alapján arról, hogy nem kis meglepetésre, Pécs polgármestere egy harmadik alpolgármester kinevezéséről is döntött. A másik meglepetés pedig az volt, hogy az MSZP-s Nyőgéri Lajost nevezte ki alpolgármesternek, aki tavaly év végén korábbi céges ügyei miatt kénygtelen volt lemondani a gazdasági bizottság elnöki tisztségéről – a helyébe egy másik MSZP-s képviselő, a közgazdász, egyetemi oktató Schmuck Roland került. Nyőgéri szociális területekért felelős alpolgármester lesz. Erre reagált a pécsi Fidesz, szégyent emlegetve.

Az ügynek és a Fidesz szégyent emlegető nyilatkozatának egy, az alpolgármesteri kinevezéshez csak nagyon lazán kapcsolódó, ugyanakkor szintén mai friss hír ad különös színezetet: Póré László kinevezése a Pécsi Kommunikációs Központ élére. Póré ugyanis a Dunántúli Napló és a Tolnai Népújság volt főszerkesztő-kiadóvezetője (és még hat másik megyei napilap lapigazgatója volt), miközben elődje a Páva- és Fidesz-korszakban egy, annak előtte rendes médiát közelről nem látott fideszes “káder” volt, ráadásul Pórét egyértelműen nem szakmai, hanem politikai okból távolították el állásából, amikor Mészáros Lőrincék felvásárolták a megyei napilappiacot. A Fidesz közleménye nem is érinti Póré kinevezését.

A Fidesz pécsi városházi frakciójának közleménye

Szégyen: Péterffy Attila intézményesített szintre akarja emelni a hazudozást 

Felháborító, hogy egy korábban rágalmazásért jogerősen elmarasztalt és cégvezetéstől eltiltott baloldali politikust nevezett ki Péterffy Attila Pécs vezetői közé. 

A pécsi Fidesz Frakció megdöbbenéssel értesült arról az arcátlanságról, amelyet Péterffy Attila megint elkövetett a pécsiekkel szemben. A hülyének nézés olyan mértéke ez már, ami minden jóérzésű embert felháborít, pártállástól függetlenül.

Egy olyan ember tölthet be egy fontos hatalommal járó pozíciót Pécsett, akit jogerősen elítélt a bíróság rágalmazásért azért, mert tudatosan hazugságokat terjesztett rólunk, politikai ellenfeleiről; szándékosan becsapva és megtévesztve a pécsieket.

Kinevezését annak tudjuk be, hogy Péterffy Attila intézményesített, hivatalos szintre akarja emelni a hazudozást és a pécsiek további megtévesztését! Már a kampányban is telehazudták a médiát és a nyilvánosságot, aminek sajnos meg is lett az eredménye. 

Egy év semmittevés után a pécsiek már kezdik belátni, hogy becsapták őket, egyre többen fordulnak el az új városvezetéstől. Péterffy Attila azonban visszaél a rendkívüli jogrendben kapott felhatalmazásával és munka helyett leszámol kritikusaival, az ígért szakértői városvezetés helyett pedig marad egy elítélt hazudozó hatalmi pozícióba ültetése!

Szégyen, hogy Pécs városvezetése, polgármestere ideáig süllyesztette és züllesztette le a várost, hogy Nyőgéri Lajost nevezte ki alpolgármesternek.”

KategóriákMETÁL