Személyiségi jogi pert indított ugyanis a pécsi polgármesternek végül nagy fölénnyel megválasztott Péterffy Attila dr. Vicze Csilla ellen. A pécsi ügyvéd, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője az alperes tehát, mert a tavalyi önkormányzati választás előtti kampányidőszakban beszélt arról, hogy a Pécsi Hőerőmű Péterffy vezérigazgatói működése alatt szerinte mennyi fát is vágatott ki és égetett el biomasszaként.

A cikk a hirdetés után folytatódikTárgyalással folytatódik a peres eljárás, 2020. december 9-én, szerdán 14 órakor a Pécsi Törvényszéken Péterffy Attila felperes és dr. Vicze Csilla alperes között, s akár ítélet is várható – írta közleménye kísérőszövegeként vasárnap későn este dr. Vicze Csilla.

Mint megírtuk, Pécs polgármestere „jó hírnevének megsértése miatt” személyiségi jogi pert indított, 500.000 forint sérelemdíjat követelve a Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM) szóvivője ellen.

Péterffy szerint ugyanis valótlant állítva bírálta őt a hőerőmű vezérigazgatójaként végzett tevékenységében dr. Vicze, méghozzá ezzel a mondattal:  „Péterffy Attila  2008-2015-ig a Pannon Hőerőmű vezérigazgatójaként durván  3.000.000 tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban.”

Megírtuk azt is ezt megelőzően, hogy dr. Vicze Csilla továbbra is úgy véli, nem állított valótlant, mindemellett azt is közölte már korábban, hogy a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságára fog hivatkozni a bíróságon.

KategóriákMETÁL