2-3 centiméter vastag hórétegre számíthatunk Pécsett hétfő reggelre. A pécsi önkormányzat vasárnap este azt írtam, hogy a Biokom munkatársai és munkagépei már dolgoznak azon, hogy a pécsieknek minél zökkenőmentesebben induljon a hét.

A cikk a hirdetés után folytatódikVasárnap este hat órakor a Biokom 9 járműve indult útnak a társaság Eperfás úti telephelyéről, írta vasárnap esti közleményében a pécsi önkormányzat. Azért csak kora este indultak el a gépek, indokoltak, mert a még száraz utakról az autók széthordták volna a szóróanyagot, mire az kifejthette volna hatását.

Este 11 órakor pedig 125 dolgozó kezdi meg a munkát, a dolguk a pécsi járdák kézi síkosságmentesítése. Reggel 6 óráig dolgoznak majd, addig 110 kilométernyi járdaszakaszt kell meg tisztítaniuk a város forgalmasabb részein.

Fotó forrása: Pécs MJV Önkormányzata

A teljes közlemény, szó szerint:

Pécsett 125 ember és 9 gép dolgozik vasárnap éjjel a síkosságmentesítésen

2-3 centiméter vastag hórétegre számíthatunk Pécsett hétfő reggelre. A Biokom NKft. munkatársai és munkagépei természetesen már dolgoznak azon, hogy a pécsieknek minél zökkenőmentesebben induljon a hét.

Vasárnap este hat órakor a Biokom NKFt. 9 járműve indult útnak a társaság Eperfás úti telephelyéről. Meixner Barna, a Biokom társügyvezetője elmondta: első körben sózni fogják a pécsi utakat. Azért csak kora este indultak el a gépek, mert a még száraz utakról az autók széthordták volna a szóróanyagot, mire az kifejthette volna hatását.

A társügyvezető hozzátette: a járművek egész éjszaka sózzák az utakat, ha erre lesz szükség, az útfigyelő szolgálat jelzései alapján. A gépek elsőként a forgalmasabb, buszok által is használt útvonalakon dolgoznak. A vasárnap esti információk alapján kotrásra nem lesz szükség, ezt 5 centiméteres vagy vastagabb hóréteg esetén végzik.

Este 11 órakor 125 dolgozó kezdi meg a munkát, az ő dolguk a pécsi járdák kézi síkosságmentesítése lesz. Ők a tervek szerint reggel 6 óráig, mire Pécsett elindul az élet, 110 kilométernyi járdaszakaszt tisztítanak meg a város forgalmasabb részein.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL