A jobbikos Szilágyi György morális ügyben fordult a jelenlegi kormányfőhöz, de Kövér László elutasította a miniszterelnöknek szánt kérdést.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 24.hu cikke szerint a Jobbik parlamenti képviselője, a Szabad Pécsen is sokszor tárgyalt, botrányos pécsi buszbeszerzés kapcsán kérdezte volna Orbán Viktort arról, hogy:

Ön szerint is aggályos, hogy a Magyar Országgyűlés Gazdasági Bizottsága elnökének neve felmerül az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb baranyai korrupciós botránya, a 2015-ös pécsi buszbeszerzés, elhíresült neve szerint a Volvo-gate kapcsán?

Szilágyi György azt is firtatta volna, hogy ,,álláspontja és erkölcsi megítélése szerint elfogadható-e, hogy Bánki Erik továbbra is betöltse az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöki tisztségét.”

Arról, hogy az ügyben miért kellene, hogy felmerüljön a politikusok felelőssége is, több cikkben is és ebben a podcast adásban is beszéltünk:

És a jelenleg is zajló bírósági eljárásban az egyik vádlott védője is elsősorban fideszes politikusokat például Bánki Eriket, Csizi Pétert idéztetne be.

Na, de a Kövér László fideszes házelnök elutasította a fideszes miniszterelnökhöz a fideszes politikusról feltett kérdést, amely nem felelt meg a házszabályi előírásoknak. És ezt a fideszes Dömötör Csaba államtitkár kérte, aki arra hivatkozott, hogy a kérdésében foglaltak megválaszolása kormányzati feladatkört nem érint.

KategóriákMETÁL