Csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi és élettársa, valamint édesanyjának lánytestvére ellen. A vád szerint fiktív előfizetői szerződések megkötésével jutottak nagyértékű telefonokhoz, amiket aztán értékesítettek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfival szemben korábban már folyt büntetőeljárás hasonló bűncselekmények miatt, mivel – a vádirat szerint – társaival más nevére szóló telefon-előfizetői szerződést kötöttek, ezzel együtt értékes telefonokat igényeltek, amiket aztán eladtak és így jutottak bevételhez, olvasható a Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki sajtóközleményében.

A férfi 2018 nyarán még, a fentiek miatt büntetésvégrehajtási intézetben volt, élettársa azonban ismerte a már említett módszert, így elhatározta, hogy a férfi távollétében azzal próbál pénzhez jutni. Tervébe bevonta a férfi édesanyjának testvérét is, akinek a nevére telefonokat rendeltek. Amikor a férfi szabadult, csatlakozott az élettársa és nagynénje által megkezdett tevékenységhez.

A vádlottak mások személyes adatainak felhasználásával, interneten, illetve telefonos ügyfélszolgálaton keresztül előfizetői szerződést kötve nagy értékű mobiltelefonokat rendeltek. Azokat futárszolgálat szállította a megadott címre, ahol a vádlottak valamelyike vette át a készülékeket. A vádlottak a szerződések megkötésekor sem kívánták az abban foglaltakat teljesíteni, kizárólag a telefonok megszerzése volt a céljuk, így a telefontársaságot megtévesztve mintegy 2 millió forint kárt okoztak.

A vádlottak a sajtóközlemény szerint más személyek adatait felhasználva kötötték az előfizetői szerződéseket, a jogosultak tudta és beleegyezése nélkül. Mivel ez a sértetteknek jelentős érdeksérelmet okozott, így az ügyészség a vádlottakat személyes adattal visszaélés vétségével is vádolja.

KategóriákPOP