Második alkalommal írta ki az Emberség-díjra szóló pályázatot a pécsi Emberség Erejével Alapítvány. A civil kurázsit ünneplő Emberség-díjra a Dél-Dunántúlon, a helyi közösségek érdekében tevékenykedő civil csoportokat és magánszemélyeket lehet jelölni, bárkinek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA díjra bárki jelölhet a dél-dunántúli régióból, tehát Baranya, Tolna és Somogy megyéből olyan magánszemélyt és/vagy civil szervezetet, akiről úgy gondolja, hogy a közösségért tett példaértékű munkája elismerésre érdemes, olvasható az Emberség Alapítvány honlapján, ahol a jelöléseket is beküldhetik.

Olyan embereket és szervezeteket szeretnének díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik, írták.

A jelöléseket február 28-áig várják, és a jelölt nem lehet politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség.

A tavalyi, első alkalommal kiosztott Emberség-díjat magánszemély kategóriában Zeller Judit, a Társaság a Szabadságjogokért magánszféra-projektjének szakértője kapta, a csoport vagy szervezet kategóriában pedig a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium magyar nyelv és irodalom tanári munkaközössége, amely az első tantestületi közösség volt Magyarországon, amely tiltakozott az új NAT ellen.

KategóriákMETÁL