Az erősödő koronavírus-járvány miatt rendkívüli szünnapokat, tanításmentes napokat és rövidített napos jelenléti oktatást rendelt el a Pécsi Tankerület számos pécsi általános iskolában, értesült a hírről a Szabad Pécs. Egyelőre hivatalos értesítés nincs kitéve errről a Tankerület honlapján, és egységes verzióról sincs hír.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Egyelőre csak szivárognak a hírek a különböző pécsi intézményekből a Szabad Pécshez, de ez alapján úgy tűnik, hogy a Pécsi Tankerület az összes, de legalábbis több pécsi általános iskolában is rendkívüli tanításmentes napokat, szünnapokat, rövidített jelenléti oktatási napokat rendelt el.

Az ok, hogy újra erősödik a koronavírus-járvány.

Mint megírtuk éppen ma délután, több pécsi óvodában és egy bölcsődében is kellett karanténba helyezni csoportokat, mert felbukkant az intézményben a koronavírus.

Mostani cikkünk azonban az idáig jelenléti oktatással tanító általános iskolákról szól. Mint megtudtuk, különböző forrásokból, több pécsi iskolában rendeltek el szünetet, szünnapokat, tanításmentes napokat, rövidített tanítási napokat. Egységes „megoldás” azonban nincs, és egyelőre hivatalos értesítést sem tettek ki erről a Pécsi Tankerületi Központ oldalára – vagy legalábbis a hozzánk eljutó információk szerint nincs egységes verzió.

Van olyan pécsi intézmény, ahonnan azt a hírt kaptuk, hogy egyik nap mehetnek iskolába, egy másik napon nem lesz oktatás, aztán megint lesz, majd megint nem lesz. Egy másik iskolából azt jelezték a szülőknek, hogy március 9-éig nem lesz rendes, teljes napos jelenléti oktatás, hétfőn és kedden még mehetnek, rövidített napra a gyerekek, de szerdától már nem. Egy harmadik intézményből pedig azt a nem hivatalos értesítést kapta lapunk, hogy hétfőtől nem lesz oktatás, és március közepéig biztosan „szünet” lesz.

Lapunk megkeresi a Pécsi Tankerületet, hogy választ kapjunk arra, mindez miért van, miért ilyen hirtelen, miért nem egységes döntés született, s hogy miért nem közlik ezt a honlapjukon, vagy mikor fogják.

Ha kapunk tőlük választ, frissítjük cikkünket.

Addig is, illetve azon túl is, azt kérjük olvasóinktól, ha van információjuk a saját intézményükből, kaptak szülőként értesítést, akkor osszák ezt meg velünk, küldjék el nekünk a szabadpecs@szabadpecs.hu e-mail címre. Természetesen ezekkel az új információkkal is frissíteni fogjuk cikkünket.

Az egyik pécsi iskola vezetőjének mai levele a szülőkhöz

22.10 Rövidített órák, majd szünet – Másutt a covidos pedagógus ellenére sincs szünet

Az egyik pécsi iskolából azt jelezték, hogy náluk hétfőtől két hétig rövidített órák lesznek, majd március 15-éig pár napos szünet lesz. Egy másik intézményben viszont azt jelezte a vezető, hogy bár az egyik pedagógusuk covidos, és a tankerület elrendelt szünetet emiatt, a népegészségügy, alaposan megfontolva a dolgot nem tartja szükségesnek a járványügyi megfigyelés elrendelését. Ez is egy mai belsős értesítés volt, de lehetséges, hogy már ott sem ez lesz a rend, és náluk is lesz változás, ha több más intézményben mégiscsak valamiféle speciális rendet írt elő a tankerület. Ott egyébként nyolcadikosok is érintettek, akiknek sikeres felvételit kívánt az iskola vezetője, a szülőket pedig arra kérte, hogy ha bármilyen állapotromlást tapasztalnak, akkor a gyermeküket tartsák otthon és forduljanak orvoshoz.

KategóriákMETÁL