Peták Péter, a pécsi Emberség Erejével Alapítvány egyik munkatársa. E minőségében időnként szerepel a sajtóban is, sőt korábban újságíróként is dolgozott. Most ismerősei körében a közösségi oldalán megosztott egy történetet. Most nem civil ügyről, hanem szemlyes egészégügyi történetet. Nagyon nem szokványosat.

A cikk a hirdetés után folytatódik



– Látom, Péter, hogy maga már meg is kapta a Covid elleni védőoltást – mondta a háziorvos.

– Én? Nem kaptam, nem is kaphattam volna.

– Pedig a gépen látszik, hogy már túl van az elsőn.

Ha nem is szó szerint, de lényegében ez a beszélgetés játszódott le az egyik pécsi háziorvosi rendelőben. Peták Péter, a pécsi Emberség Erejével Alapítvány egyik vezető munkatársa járt ott, személyes ügyben, és nem koronavírus-fertőzés miatt. Az adatait azonban, ahogyan ilyenkor szokás, előhívta a kompjúterből az orvosa, és látta a nevére kitöltött oltási adatlapot. Illetve nem is voltak teljesen pontosak az adatai, de a legtöbb azért stimmelt.

A neve, a születési adatai, a TAJ-száma. Az már nem, hogy az adatlap szerint a neménél az állt, hogy nő, és az sem stimmelt, hogy a szociális ágazatban dolgozik. Az oltási adatlap szerint Peták Péter Budapesten oltották be. Sőt, oda várják őt hamarosan a következő, második „oltására” is.

Peták Péter a Szabad Pécsnek az esettel kapcsolatban azt mondta, egyelőre fogalma sincs, mi történt, és mi lesz vele, hiszen e szerint neki már beadtak egy oltást – miközben nem kapott. Az még érdekesebb kérdés szerinte, hogy hiba történhetett-e, vagy esetleg csalás, és hogy bármelyik is, az rendszerszintű lehet-e.

Ő is, mi is úgy tudjuk ugyanis, hogy az oltási lap kitöltése az nem úgy működik, hogy beírnak egy adatot, mondjuk a TAJ-számot és azután a program kitölti a személy egyéb adatait, hanem egyesével viszik fel. Magyarul a nevét és a TAJ-számát, születési idejét is jól gépelte be valaki.

Lapunk is igyekszik utánajárni, hogy mi történhetett, amennyiben többet tudunk, frissítjük cikkünket.

KategóriákMETÁL