A korábban bejelentett kéthetes korlátozásokat nem oldja fel a kormány, hétfőtől egy hétre még biztosan meghosszabbítják azokat, jelentette be pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök.

A cikk a hirdetés után folytatódikValószínűleg sokan bánják ezt, de az is biztos, hogy senki sem lepődik meg azon, hogy nem érnek véget a korlátozások a hétvégével, amelyeket két hete két hétre jelentett be a kormányfő. Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel elmondta, hogy a kormány döntése értelmében a korábban bejelentett kéthetes korlátozásokat nem oldják fel, hétfőtől újabb egy hétig még biztosan érvényben lesznek.

Azért nem csodálkozhat senki sem, mert sajnos annak ellenére is, hogy korlátozások vanak érvényben tovább nőtt minden olyan adat, amelyek miatt szigorítást rendelt el a kormány. Tegnapelőtt is megdőlt a 24 órán belül elhunyt fertőzöttek száma, de Orbán Viktor bejelentette a legfrissebb adatot, és a szerint újabb negatív rekord született: már tegnapelőtt is 200 fölött volt a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma, a ma elmondottak szerint pedig tegnap még többen, 213-an haltak meg a járványban.

Legalább ilyen vészes adat, hogy már az 1200 főt közelíti a lélegeztetőgépen lévők száma, amelyről korábban azt lehetett hallani, hogy az egy olyan határszám, amelyet nem lenne jó elérni az egészségügyi kapacitások miatt. Soha ennyien nem voltak még kórházban sem.

A húsvéti ünnepekkel is foglalkozott a miniszterelnök, azt mondta, hogy egy hét múlva külön szabályokat adnak ki az ünnepre. Hogy mikor lehet nyitás? Amint beoltottak legalább két és fél millió embert, ekkor oltják be a 65 éven felülieket ugyanis. Mindemellett beszélt arról is, hogy egyre több a fiatal fertőzött. Ennek ellenére, az iskolák újranyitására készül a kormány – mint ismert, az iskolákat és a kisgyermekintézményeket eleve nem két hétre, hanem öt hétre zárták be.

Lesz újraindítási terv, és abban a miniszterelnök elmondása szerint lesz olyan időszak, amikor egyes szolgáltatásokat kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni.

KategóriákMETÁL