Közleményt adott ki a pécsi Fidesz azt követően, hogy egy újabb, az előző városvezetéshez kapcsolódó ügyben tett felejelentést az új, Péterffy-féle városvezetés (illetve az egyik, általuk kinevezetett önkormányzati cégvezető, a Tettye Forrásház új vezérigazgatója). Nem sokkal azután, hogy – mint szintén megírtuk – Vári Attila ellen pótmagánvádas indítványt adott be a Vári utáni PSN-vezérigazgató. A Fidesz szerint Péterffyék drága, de kontár ügyvédei félrevezetik a pécsieket. Ma reagáltak a Fidesz szavaira a Pécset vezető ellenzéki pártok.

A cikk a hirdetés után folytatódikÍgy most mindkét politikai közleményt idézzük. Szó szerint.

A Fidesz korábbi közleménye

„Senki ne higgyen Péterffy drága, de kontár ügyvédeinek, csak félrevezetik a pécsieket!

Miközben más városok sokat fejlődtek az elmúlt másfél évben, több ezer milliárdnyi beruházás indult el a járvány ellenére országszerte, köztük ellenzéki városokban is, Pécsett csak az MSZP holdudvara és háttéremberei gazdagodnak, a város pedig megrekedt és egyhelyben toporog.

Tény, hogy városunk csak a kormány segítségével, valamint tízmilliárdos nagyságrendű támogatásaival tudott egyről a kettőre jutni az elmúlt év során!  

Ez idő alatt, 2019 ősze óta Péterffy Attila és a mögötte álló MSZP-s háttéremberek saját pártkatonáikkal pakolták tele az önkormányzati cégeket, intézményeket; a tanácsadók mellé is tanácsadót fogadnak lassan, meg „szakértőket”; és már nem is egy, hanem kettő ügyvezetővel irányíttatnak városi cégeket a pécsiek pénzén. – Ám így se megy nekik!

Tízmilliókat szivattyúztak már ki Péterffy felbérelt ügyvédei, akik „önkéntesből” váltak egyszer csak jól fizetett „átvilágítókká” Pécsett. Rendre kudarcot vallanak a hivatalos eljárásokban, feljelentéseikben a nyomozóhatóság nem talált bűncselekményt. Ennek ellenére, jogi kiskapukat és időhúzást kihasználva továbbra is csak rágalmaznak, vádaskodnak, tisztességes szakembereket próbálnak kikészíteni jogi cselekkel. Miközben ők vitorlázgatnak a pécsiek pénzéből; vagy épp luxus lakóparkot építenének a Mecsek oldalába; hamarosan pedig 80 városi ingatlanból fognak fillérekért csemegézni.

Arra kérjük a pécsieket, ne hagyják magukat becsapni; ne higgyenek ezeknek az olcsó jogi blöfföknek és lejáratásoknak; ne higgyenek a városvezetés hazugságainak! Egyetlen céljuk van: húzni az időt és bemesélni a pécsieknek, hogy itt nem politikai boszorkányüldözés, hanem komoly, megalapozott „számonkérés” folyik.

Ezzel szemben a valóság az, hogy 2019 ősze óta nem tudott feltárni semmiféle törvénytelenséget egyik jól fizetett, tízmilliókat zsebrevágó “átvilágító” sem. Azért nem találtak semmit, mert nem történtek ilyenek.

Üzenjük nekik és az őket megbízó baloldali városvezetésnek, valamint az árnyékból irányító MSZP-s üzletembereinek, akiknek a pécsiek vagyonára fáj a foguk, hogy az igazi számonkérés nem marad el. El fog jönni ennek az ideje!”

A Pécset vezető pártok közös közleménye

Embert barátjáról – ezért fáj a Fidesznek az elszámoltatás

Minden olyan kirobbanó botránnyal, feljelentéssel és nyomozással hangosabb lesz a pécsi Fidesz képmutató méltatlankodása, amelynek alapját a városvezetés által ígért és elindított átvilágítás adja. Érthető a kétségbeesésük: a hatóságok már most majdnem egymilliárd szőrén-szálán eltűnt pécsi adóforint ügyében nyomoznak, és a számláló csak pörög tovább.

Boszorkányüldözés, vádaskodás, rágalmazás, „tisztességes szakemberek” kikészítése – egyre erősebb kifejezéseket használ a pécsi Fidesz és lakájmédiája a városvezetés által már a választási kampányban vállalt, majd megindított átvilágításra.

Arra, hogy a Fidesz milyen embereket is tart tisztességesnek, majd a nyomozások választ adnak. Ha már ők nevezték ki őket, az ő városvezetésük, felügyeletük alatt dolgoztak, akkor fogják is a kezüket, ez a legkevesebb – „Embert barátjáról…”, tartja a mondás.

A tények viszont makacs dolgok, úgyhogy most beszéljenek azok. Mutatjuk, hogy a pécsi önkormányzati cégek átvilágítása nyomán jelenleg milyen összegű cselekmények miatt folyik nyomozás (millióra kerekítve):

Tettye Forrásház – 120 millió forint

Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. – 346 millió forint

Tüke Busz Zrt. – 135 millió forint

Zsolnay Örökségkezelő NKft. – 330 millió forint.

Ez összesen 931 millió forint, majdnem másfélszer annyi, mint a Volvo-botrányban eltüntetett közpénz. Ez nem a sejtések, a talánok összege: ezekben az ügyekben már nyomoznak a hatóságok.

Pécs város vezetése eltökélt abban, hogy akikről kiderül: hanyagul, hűtlenül kezelték a pécsiek vagyonát, azokat felelősségre kell vonni. Eltökélt abban is, és meg is tesz ennek érdekében mindent, hogy ezekből a forintokból minél több visszakerüljön a pécsiekhez. Sőt, eltökélt abban is, hogy olyan tíz év után, amihez hasonlót a tatárjárás óta nem láttak, visszakapják a pécsiek a büszkeségüket is, azzal az érzéssel együtt, hogy a városnak újra van gazdája. Olyan, aki nem néz félre szemlesütve, ha a közvagyonról van szó.

Pécsiség mindenkor!

A Demokratikus Koalíció,

a Jobbik Magyarországért Mozgalom,

a Momentum

és a Magyar Szocialista Párt pécsi frakciói”

Címkék:
KategóriákMETÁL