Mellár Tamás, a KSH egykori vezetője, a fideszes Századvég Intézet korábbi kutatási igazgatója az előválasztásnak és (ha azon nyer) a 2022-es választásnak már nem független jelöltként, hanem a Párbeszéd képviselő-jelöltjeként fut neki. Az MSZP már korábban biztosította támogatásáról, most a Jobbik és Jakab Péter is beállt mögé.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Jobbik Pécsett Mellár Tamást támogatja az előválasztáson, Baranya 1. számú választókerületében, jelent meg a hír tegnap a baranyai politikus oldalán. Mellárnak három éve, 2018-ban is sikerült nyerni Baranya 1-es számú választókerületében, pedig akkor még nem volt teljes körű az összefogás, mégis győzni tudott.

Most pedig, mint megírtuk, egyrészt teljes, korábban nem látott ellenzéki összefogás alakult, hogy 12 év után leváltsa a Fideszt, és az egyeéni választókerületekben elviekben mindenütt egy összellenzéki jelölt lesz majd csak, aki kihívója lehet a fideszesnek. Baranya 1-ben azonban ez épp fordítva lesz, hiszen itt Mellár Tamás nyert, és ő képviselő a pécsi és baranyai választókat saját jogú mandátummal. Megírrtuk azt is, hogy már nem független jelölt, hanem a Párbeszéd indítja (amely párt parlamenti frakciójának a független tagjaként dolgozott az Országgyűlésben), és beállt már mögé az MSZP is. Most pedig a Jobbik is, és “pártja”, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, Karácsony Gergelynek a legnagyobb ellenfele, Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje is.

Mint írták többek közt: „Mellár Tamás egyetemi tanárként, a KSH elnökeként megtanulta, hogy a valódi eredményekhez az elszántság mellett tudás és tapasztalat is kell. Biztosak vagyunk benne, hogy elkötelezett híve az összefogásnak, munkájára szükség lesz egy kormányváltás után is”. Illetve: „Baranyát is fel kell szabadítani, mert itt is jár minden magyarnak a jólét és a szabadság! A tolvajoknak pedig az elkerülhetetlen elszámoltatás”!

KategóriákMETÁL