A rendőrség szerint Czeglédy Csaba az “Ördög ügyvédje”, írta cikkében a gyanúsított kihallgatási jegyzőkönyvének megszerzése után a HVG. A lap szerint ugyanakkor az is kiderült, hogy azt továbbra sem tudják, ki regisztrálta az Ördög ügyvédje blogokat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendőrség gyanúsítása szerint – írja a HVG – Czeglédy Csaba egyik ismerőse hozta létre 2019 szeptemberében, a Pornhub nevű videómegosztó oldalon azt a fiókot, majd Czeglédy Csaba, avagy az ő kérésére egy ismeretlen személy azt a két webhelyet, ahol aztán megjelentek azok a képek és videók, amelyek Borkai Zsolt és barátai adriai hajózásán titokban készültek.

A magát Ördög ügyvédjének nevező ismeretlen, vagy eddig ismeretlen személy a 2019-es országgyűlési választás előtt robbantott politikai atombombát, az egyik legismertebbé lett hazai politikai botrányt szállítva: közzé tett több videófelvételt arról, hogy Borkai Zsolt egy társaság tagjaként az Adrián, egy luxusjachton örömlányokkal múlatta az időt. A választásról Borkait nem hívták vissza, sőt meg is nyerte azt, de később lemondott (valószínűleg le kellett mondania, ahogyan addig meg nem mondhatott le).

A HVG a birtokukba került gyanúsítotti jegyzőkönyv alapján írta meg cikkét, amit ITT olvashatnak el részletesen.

Az egyik leginkább kormányközeli lap, az Origo nem is lacafacázott, ők egyenesen azt írták, hogy bebizonyosodott (!!), hogy Czeglédy az Ördög ügyvédje.

KategóriákMETÁL