Az After zenekart függőségből felépülő zenészek alapították, pécsi bemutatkozó koncertjük szeptember 16-án, azaz ma 20.30-kor kezdődik a Nappaliban.

A cikk a hirdetés után folytatódikElektronikus alapok, akusztikus gitár, néhol folkos ének. Röviden így lehet jellemezni a 2020-ban alapított együttes zenei világát. Saját dalok mellett versfeldolgozások is szerepelnek a koncertjükön.

A csapat létrejötte pedig egy közös szálon indult: felépülő szenvedélybetegek alapították a Bázis Kultur Faktor program keretében. Ami a Bázis Addiktológiai Szolgálat 2020-ban indított kezdeményezése. Célja a felépülés jelenségét művészeti, kulturális nézőpontból is megvizsgálni.

A rendezvénysorozat a szórakoztató, közösség építő funkciókon túl is fontos szerepet vállal, hiszen a szenvedélybetegség felismerésére, a prevencióra, a rehabilitáció folyamataira irányuló figyelem felkeltése össztársadalmi érdeknek tekinthető.
A programmal közelebb szeretnék vinni a józan kultúrát az azt körülvevő helyi közösséghez, a művészet, a kultúra eszközeinek segítségével érzékenyítve a függők, a függőség irányába. A józanság fogalmának, jelenségének ismertebbé tételével a józanodó szenvedélybetegek megértése és megítélése pozitívan változhat, és reintegrációjuk is hatékonyabb lehet.

Az esemény Facebookon: Afterzenekar :: Nappali

A Bázis Addiktológiai Szolgálat vezetőjével ebben a podcastban beszélgettünk:

KategóriákMETÁL