Pénteken, október 1-jén Pécsett lesz Barabási Albert-László, akivel Nyáry Krisztián beszélget a Kodály Központban. A várhatón nagyon érdekes és izgalmas beszélgetés után sem ér véget a nap, azt követően ugyanis, este 8-kor a Széchenyi téri Nick Galériában Barabási Albert-László megnyitja új kiállítását, amelynek kurátora Készmann József. Kérdezhetnénk azt is, hogy mi kell még ahhoz, hogy felkerekedjen valaki, aki kíváncsi a társadalom, a tudomány, a művészet területeit is behálózni képes fizikus, hálózatkutató Barabási Albert-László munkásságára.

A cikk a hirdetés után folytatódikMi kapcsolja össze a vírusos járványokat az álhírek terjedésével és a kulturális legendáriumokkal? Hogyan érthetjük meg napjaink globális folyamatait?

Mire jó az adatokból létrejövő vizuális megjelenítés, s mi köze a művészethez? Jelenthet-e a covid esélyt és lehetőséget egy tudományos paradigmaváltás bekövetkezéséhez? Mindeközben az adatalapú tudomány és a művészet hálózatainak egymást fedő csomópontjaiban új nyelv születik, a világ új képe rajzolódik ki.  

A világhírű fizikus és hálózatkutató, Barabási Albert-László pécsi kiállítása kapcsán (Nick Galéria, Pécs, Széchenyi tér/Király utca) beszélget Nyáry Krisztián irodalomtörténésszel a 21. század tudományáról, a hálózatok világáról.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: nickartanddesign@gmail.com

Aki az estét a fizikussal töltené a továbbiakban is, az a Nick Galéria felé vegye az irányt (Pécs, Király utca 1.), ott nyílik Barabási Albert-László „Vírusszelidítő” című kiállítása, ahol többek közt a világhírű fizikus adatszobrai, hálózatillusztrációi is láthatók.

A kiállítás kurátorai: Készman József művészettörténész és Pál Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész. Megnyitó: 2021. október 1. 20:00 óra.

KategóriákMETÁL