A parlamenti folyosókon hallotta ezt biztos infóként, “baloldali” képviselőktől. Amúgy sajtótájékoztató volt csütörtökön Pécsett, lényege: Stop Gyurcsány. Hoppál Péter pedig üdvözli a Szabad Pécs nézőit.

A cikk a hirdetés után folytatódik



– Túl jó kép ez a Gyurcsányról, lehetett volna valami vicsorgósabbat, ahogy’ a parlamentben szokott, a Karácsonyról viszont már nagyon jó választás volt – jegyezte meg egy beszélgetőpartnerének De Blasio Antonio volt pécsi városházi, Baranya megyei önkormányzati és egykori európai parlamenti fideszes képviselő, volt eszéki konzul a pécsi Konzum áruháznál csütörtökön délután. Amikor a fideszes marketingeseket ért szolid házon belüli kritika elhangzik, a közben néhányan már igazgatottan várják, hogy aláírhassák az ívet, avagy már túl is vannak rajta.

Megkezdődött ugyanis immáron Pécsett is a fideszes think tank-laborokban Stop Gyurcsány, Stop Karácsony címre keresztelt aláírásgyűjtő marketingkampány.

Az első napon, a nullás aláírópontnál jobbára idősek várták sorukat, s egyben reménykedtek abban, hogy tényleg meg lehet állítani Gyurcsányt, ha aláírnak. Néhány fiatalabb arc is volt a kisebb tömegben, de ők leginkább szervezők voltak, a papírokat rakták halomba, vagy éppen szerelték össze a pultokat, amelyek tetején lévő fotón cifrainges Karácsony Gergely mögött szorosan, s joviálisan mosolygva ott állt Gyurcsány Ferenc.

Hoppál Péter, már a sajtótájékoztató vége felé, a Szabad Pécs kérdésére jelentette ki azt, hogy Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Illetve utalt arra, hogy az egész előválasztósdi egy nagy színjáték, s a rendező vagy éppen a bábmester nem más, mint Gyurcsány.

Aki tehát maga helyett most a feleségét küldte harcba Orbán ellen, de biztosra ment, s a többi jelölt is az ő embere. A fideszes mantra alapján tehát az egész előválasztósdi valójában olyan lenne, mint manapság egy tetszőleges meghívásos közbeszerzési eljárás: a nyertes előre megvan, de a többiek sem bánkódnak, mert ők is benne vannak a buliban.

Az egyik szokásos pécsi belvárosi aláírásgyűjtő ponton, a Konzum áruháznál tartott ugyanis sajtótájékoztatót csütörtökön Soltész Miklós államtitkár, Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

Annak apropóján, hogy országszerte elindult a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony-kampány. Soltész Miklósnak sietős volt a dolga, nem is válaszolt kérdésekre, csak eldarálta gyorsan, szerintük mi az aláírásgyűjtés célja: hogy elmondják a vidéki embereknek is, hogy Karácsony Gergely káoszt okozott Budapesten. Mert a budapestiek naponta látják és tapasztalják, de a vidékiek nem. Márpedig amióta Karácsony van, azóta vannak közlekedési dugók, ismét megjelentek a hajléktalanok az aluljárókban, bűz és mocsok van a városban, de Karácsonyt csak a biciklisávok érdeklik.

Magyarán: az isten mentse meg az országot attól, hogy Karácsony Gergely legyen a miniszterelnök.

Ráadásul Karácsony Gyurcsány embere – erre már a házigazda, Hoppál Péter utalt. Akinek a parlament folyosóin mondták el “baloldali” képviselők, hogy le van minden előre zsírozva, sem Dobrev, sem Jakab nem lehet a befutó, csak Karácsony. Ezért van most ő és már látszólag idejekorán a Fidesz-kampány célkeresztjében.

Azt is megkérdeztük Hoppáltól, hogy tudja-e, mennyibe kerül az országos kampány a Fidesznek, ami csupán csak az egyik miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely ellen irányul. Hoppál Péter azonban azt mondta, a Fidesz politikai közössége, aktivistái olyanok, hogy ha a nemzet érdeke megkívánja, mennek, önzetlenül. Nem kapnak pénzt munkájukért. A pultok már régiek, azok nem kerültek semmibe, a Gyurcsány-Karácsony-matricák valóban újak, de az Hoppál szerint “filléres tétel”. 

A pécsi fideszes országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy szerinte Pécsett is látható, hogy mi történt, mióta a várost egy ál-civil szervezeten keresztül ismét elfoglalta “a baloldal”, a mutatók és a számok egyre rosszabbak. Amikor a Szabad Pécs később rákérdezett arra, hogy konkrétan milyen mutatókról tud, amik romlottak, Hoppál Péter azt mondta, a gazdaság állapota romlott. De elismerte, hogy a pandémia bizony tényleg közbeszólt, és az valóban okozhatott visszaesést. Utána viszont már arról beszélt, hogy Pécsnek a mai napig nincs Integrált Városfejlesztési Stratégiája, márpedig ez egyrészt egy szükséges dokumentum, másrészt pedig ez alapján tud majd vagy tudna majd Pécs uniós forrásokra pályázni, de így lemarad a régió más nagyvárosaihoz képest is.

KategóriákMETÁL