Huszonnégy pécsi szervezet, intézmény, illetve zenekar állt ki az LMBTQI+ emberek jogai mellett, közös nyilatkozatot megfogalmazva.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az időzítés nyilván nem véletlen, hiszen ma kezdődik az az újabb emberi jogi fesztivál, amelynek a zárónapján, szombaton lesz az első vidéki meleg büszkeség felvonulás, a Pécs Pride. 

A Szabad Pécs az Emberség Erejével Alapítvány Facebook-oldalán vette észre a nyilatkozatot, amit az alábbiakban szó szerint idézünk.

„Nyilatkozat szövege:

//English version below//

Mi, alulírott pécsi civil közösségek támogatásunkról biztosítjuk városunk leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális és más szexuális identitású (LMBTQI+) közösségének tagjait.

A magán- és családi élethez való jog, a véleménynyilvánítás szabadsága, a békés gyülekezés és egyesülés joga alapvető emberi jog, amit minden embernek, közösségnek és intézménynek tiszteletben kell tartania. 

A pécsi LMBTQI+ embereknek és támogatóiknak alapvető joguk, hogy békésen gyülekezhessenek és véleményüket szabadon kifejezhessék. A hatóságoknak kötelessége, hogy az alapvető jogok gyakorlását tiszteletben tartsa, védelmezze és elősegítse.

Mi, a nyilatkozat aláírói elkötelezettek vagyunk az egyenlőséghez, a szabad gyülekezéshez és a véleménynyilvánításhoz kötődő alapvető jogaink mellett. Bármely ember számára, nemi identitásától vagy szexuális irányultságától függetlenül biztosítani kell az egyenlő bánásmódot, a törvény előtti védelmet. Az egyenlőbb, befogadóbb, igazságosabb magyar társadalom feltétele, hogy ezt a kormány, az állami intézmények és a helyi önkormányzatok egyaránt kifejezésre juttassák.

Az alábbi pécsi közösségek, civil szervezetek közös nyilatkozata:

A Város Mindenkié Pécsi Csoportja

Apolló Mozi Alapítvány

Amnesty International Magyarország pécsi közössége

Drukker Nyomdaműhely

Emberség Erejével Alapítvány

Élmény Tár

Frandia Alapítvány

Hétágfa Egyesület

Keret Alkotó Csoport

Lángnyelv Alapítvány

Made in Pécs 

Mediátor Egyesület

Murál Morál Egyesület

Partisan cafe & bar

Pécsi Közösségi Alapítvány

Pécsi Playback Színház

Reggeli és Nappali

S.O.S. Öngyilkosság Megelőzésért Alapítvány

SocLab Egyesület

Szabadkikötő

Tandem Színház Egyesület

TASZ

30Y

Zöld Fiatalok Egyesület


We, the undersigned civil communities of Pécs, pledge our support to the lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, intersex communities and other sexual identities (LGBTQI+) in our city.

The right to private and family life, the freedom of expression, peaceful assembly and association are fundamental human rights that all individuals, communities and institutions must respect.

LGBTQI+ people and their supporters in Pécs have a fundamental right to assemble peacefully and express their views freely. The authorities must respect, protect and assist the exercise of fundamental rights.

We, the signatories of the declaration, are committed to our fundamental rights to equality, freedom of assembly and expression. All people, regardless of their gender identity or sexual orientation, must be guaranteed equal treatment and protection before the law. For a more equal, inclusive and just Hungarian society, this must be expressed by the government, state institutions and local governments alike.”

A vezető fotó illusztráció – Forrás: Pixabay.com

KategóriákMETÁL