Csak kétharmados többséggel lehetne leváltani a legfőbb ügyészt a jövőben, ha elfogadja a parlament a Varga Judit igazságügyi miniszter által benyújtott saláta törvénytervezetet, vette észre a javaslatot a Telex. Ez azt jelenti, hogy ha jövő tavasszal megbukik az Orbán-rendszer, de az ellenzék nem tud kétharmados többséget szerezni, akkor Polt Pétert nem lesz egyszerű leváltani a posztjáról.

A cikk a hirdetés után folytatódikA törvénymódosítási javaslat vonatkozó része természetesen nem Polt Péterről, hanem a legfőbb ügyészről szól, jelen esetben azonban Polt Péter a legfőbb ügyész, akivel kapcsolatban az ellenzéki politikusok számos alkalommal kifejtették, hogy szerintük politikai kinevezett, és ennek megfelelően lojális Orbánékhoz. Valamint azt is elmondták – és ebben nincs különbség a két még talpon maradt közös ellenzéki miniszterelnök-jelölti aspiráns közt -, hogy a Fidesz által kinevezett állami vezetőket leváltanák.

Orbán Viktorék azzal Indokolják a tervezett változtatást, azaz, hogy megnehezítenék a legfőbb ügyész leváltását, mert a legfőbb ügyészt megválasztani is csak kétharmados többséggel lehet.

Címkék:
KategóriákMETÁL