Gratulálunk Márki-Zay Péternek, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének, aki az előválasztáson közel 57 százalékos győzelmet aratott, ez a címe annak a sajtóközleménynek, amit az imént, kedden délután juttatott el lapunkhoz a pécsi önkormányzat. Merthogy, csakúgy mint például Botka László, Szeged első embere, Péterffy Attila pécsi polgármester is azok közt a független, de ellenzékinek is nevezhető vidéki városvezetők közt van, akik közös közleményben írták le, hogy örülnek Márki-Zay Péter előválasztáson aratott győzelmének.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A független önkormányzatok a magyar demokrácia alappillérét jelentik, az elmúlt 11 évben azonban a folyamatos forrásmegvonásokkal és a jogkörök csorbításával a Fidesz veszélybe sodorta szabadságunkat. Márpedig független, szabad önkormányzatok nélkül nincs független, szabad Magyarország sem” – írták.

A sajtóközlemény szerint olyan kormányfőre van szükség, aki garantálja, hogy a kormányváltást követően a településeket nem fogják politikai alapon megkülönböztetni, és az ország anyagi lehetőségei szerint a magyar városok fejlődéséhez a szükséges forrásokat rendelkezésre bocsátja. Aki nem ellenségnek, hanem szövetségesnek tekinti a városvezetőket.

„A kormányváltáshoz mindenekelőtt egységre, közös akaratra van szükség. Az előválasztás eredményeképpen olyan miniszterelnök-jelölt és olyan képviselőjelöltek méretik meg magukat 2022-ben a Fidesz-KDNP indulóival szemben, akikbe a választók egyszer már bizalmukat fektették, hogy képesek legyőzni a jelenlegi rezsimet” – olvasható a közleményben.

A városvezetők azt írták, hogy a közös munka, az egyeztetés most kezdődik, hogy 2022-ben egy részletes, közös ellenzéki programmal indulhassanak a jelöltek a választáson.

„Mi maximálisan partnerek vagyunk abban, hogy Márki-Zay Péterrel 2022-ben, a kormányváltást követően együtt állítsák helyre a magyar önkormányzatiságot és a demokráciát” – áll a közleményben.

Amit ők írtak alá:

Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere

Csőzik László, Érd Megyei Jogú Város polgármestere

Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Pintér Tamás, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város vezetése

KategóriákMETÁL