Feljelentést tett a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő, többek közt a Pécsmát és a Pécsi Híreket kiadó Pécsi Kommunikációs Központ (PKK) vezetése több, még a 2019 ősze előtti, fideszes városvezetés idején kötött korábbi médiaszerződés miatt. A rendőrség a feljelentés után nyomozást indíott, a gyanú hűtlen kezelés.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsma, azaz a PKK nevű pécsi önkormányzati kommunikációs cég lapja számolt be arról, hogy az önkormányzati átvilágítás nagyon gyanúsnak tartott médiaszerződéseket tárt fel. A rádiós híranyagok előállítását célzó szerződéseket a fideszes városvezetés idején, egy Fidesz-közeli pécsi médiavállalkozóhoz akkoriban köthető médiacégekkel kötötték, írja a Pécsma.

Az átvilágítást vezető dr. Bodnár Imre pécsi ügyvéd szerint a PKK, tehát az önkormányzati cég a szerződés megkötésekor szakszerűtlenül járt el, mert nem voltak díjak rendelve a szolgáltatásokhoz, ezért aztán nem is volt konkrét elszámolás, s dokumentumokkal nem volt alátámasztva a kifizetések megalapozottsága.

Ráadásul később, egyik évről a másikra a duplájára emelték a szolgáltatás összegét, úgy, hogy annak tartalma nemhogy nőtt volna, hanem csökkent, ami dr. Bodnárék jogi álláspontja szerint megfelel a klasszikusan azzal a gyakorlattal, amely után túlszámlázásról lehet beszélni.

További részletek a Pécsma cikkében

KategóriákMETÁL