Két ellenzéki pártban is eldöntötték a hétvégén, hogy kiket delegálnak az ellenzéki közös listára. Van pécsi, baranyai politikus a lehetséges befutók között az MSZP-nél és az LMP-nél is. Nagy meglepetés nincs, kicsi van.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzombaton az MSZP elnöksége és választmánya döntötte el, hogy  hogy kiket jelölnek az ellenzéki pártok közös listájára. Az első helyen – ahogy az várható volt – a párt társelnöke és parlamenti frakcióvezetője, Tóth Bertalan szerepel. A listára felkerült Csaba István Jácint is, aki az egyik legfiatalabb városházi képviselő Pécsen és az MSZP Baranya Megyei Szervezetének elnöke is. A teljes lista itt található.

Az LMP vasárnap tartott pártkongresszust, amin az a döntés született, hogy Ungár Péter, Kanász-Nagy Máté és Keresztes László Lóránt kerül a listájuk első három helyére.

Két lista alapján még egyelőre nehéz eldönteni, hogy valójában kiknek van esélye bekerülni a parlamentbe, hiszen még az sem dőlt el, hogy hány frakciója lesz az ellenzéki összefogásnak, így a listás helyek elosztása is kérdéses. A pártok és a jelöltállítás dilemmáiról a Telex írt egy alapos összefoglaló anyagot.

És persze a választási eredményhez, ami végső soron megmutatja, hogy listáról hányan férnek be a parlamentbe, az ellenfélnek is lesz egy-két szava.

A Fidesznél is döntöttek

Bár túl nagy meglepetés nem született. Hiszen Hoppál Péter és Kővári János hónapok óta fokozódó aktivitásaiból eddig is sejteni lehetett, mégis csak most vált hivatalossá, hogy őket indítja a párt a pécsi választókerületekben. Vagyis Kővári János a Baranya 01. evk.-ben Mellár Tamással, míg Hoppál Péter a Baranya 02. evk.-ben Szakács Lászlóval szemben méreti meg magát.

KategóriákMETÁL