Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor február 1-jén, kedden tizenegyedszer találkoznak egymással – ezúttal a magyar miniszterelnök látogat Moszkvába az orosz elnökhöz. A Political Capital és a Szabad Pécs eseményén szakértő vendégek szerdán 10 órától az Orbán-Putyin tizenegyes című online beszélgetés során arra keresik a választ, milyen hatása lehet a találkozónak a magyar parlamenti választási kampányra, és milyen témák kerülhettek elő a hivatalosan bejelentetteken kívül.

A cikk a hirdetés után folytatódikA keddi Putyin-Orbán találkozót a hidegháború óta nem tapasztalt nemzetközi feszültség idején tartják meg, nem mellesleg épp a tavaszi magyar választási kampány hivatalos kezdete előtt.

A hivatalosan bejelentettek szerint az egyeztetésen szóba kerül Paks, a magyar-orosz gázszerződés, illetve közös űrkutatási projektek is. Az Orbán-Putyin tizenegyes című szerda délelőtti online beszélgetésen (Regisztráció az eseményre: https://bit.ly/3G5rQD6) azonban a szakértők arra is keresik a választ, hogy milyen témák kerülhettek elő a hivatalosan bejelentetteken kívül, s a keddi találkozónak vajon milyen hatása lehet majd a magyar parlamenti választási kampányra.

A Political Capital és a Szabad Pécs által szervezett eseményen arra is igyekeznek válaszolni a beszélgetésben résztvevők, hogy mi lehet a magyar-orosz kapcsolatok jövője egy esetleges kormánypárti vagy ellenzéki választási győzelem esetén.

Akik beszélgetnek:

Deák András – tudományos főmunkatárs, Világgazdasági Intézet

Krekó Péter – igazgató, Political Capital, külső munkatárs, CEPA

Sz. Bíró Zoltán – történész, Oroszország-kutató

Moderátor: Inotai Edit, ARD

Regisztráció: https://bit.ly/3G5rQD6

Az eseményt az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával rendezzük meg.

KategóriákMETÁL