Bódis József persze jelenleg még államtitkári posztot is betöltő felsőoktatási szakember. Sőt, a modellváltás előtt is név, nem is kis név volt az egyetemi körökben. A PTE-nek két cikluson át volt rektora, és elnöke volt a Magyar Rektori Konferenciának is. Most meg Kővári Jánost ajánlgatja.

A cikk a hirdetés után folytatódikA nem Fidesz és nem KDNP-tag, de a Fidesz és a KDNP támogatását, az ő jelölésüket büszkén viselő pécsi városházi képviselő, az álcivil szervezet, za Összefogás Pécsért Egyesület vezetője, Kővári János büszkén osztotta meg azt a fotót, amelyen őt, mint országgyűlési képviselőjelöltet ajánlja Bódis József államtitkár.

Ráadásul ez a plakát egészen szépen narancssárgállik, nem úgy, mint a tápkábelkihúzó Hoppál Péter számos plakátja és transzparense, amelyeken csak jelzésértékű narancsszínt látni, Fidesz-logó nélkül.

És nem véletlenül, a neves, ismert és kedvelt szülész-nőgyógyász, akit korábban elég erősen a baloldalhoz kötöttek (de ez még első rektori ciklusa megkezdése előtt volt) támogatása minden bizonnyal komoly fegyvertény.

Bódis szerint (egészen pontosan /biztosabban/ a Bódis József arca és neve mellé és aláírt plakátszöveg szerint) Kővári János Pécs zöld jövőjének nagykövete. Nos, ilyen cím persze nincs, bár jól hangzik, sőt Kővári János akár szimbolikusan tarthatja is magát annak, és az tényleg igaz, hogy Kővári régóta foglalkozik zöld témákkal és fenntarthatósággal.

Persze, ha Kővári mégsem nyer vasárnap amire egy belsős felmérés szerint komoly esély van (azaz a körzet jelenlegi országgyűlési képviselője, Mellár Tamás számít a körzetben esélyesnek Baranya 01-ben), akkor lehet, hogy majd valami ilyesmi feladat találja meg az általában a pécsi közgyűlések felszólalási házi versenyét megnyerő politikust.

Íme a plakát:

KategóriákMETÁL