Három választáson indult, egyetlen közvélemény-kutatást sem nyert meg életében, soha egy fikarcnyi esélyt senki nem adott a győzelmére, de egyetlen választást sem veszített el – mondta szerdán este, a pécsi Kossuth téren felállított színpadon Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nagyjából ötszáz ember előtt beszélt Pécsett, habár az is igaz, hogy a vártnál kisebb létszámú rendezvény kezdete előtt úgy tűnt, hogy bármikor leszakadhat az ég. Péterffy Attila, Pécs polgármestere pedig az est első felszólalójaként arról beszélt, hogyan lehet ő minden pécsi polgármesterte, miközben kampányol és kiáll az ellenzéki jelöltek és a kormányváltás mellett.

A cikk a hirdetés után folytatódikÖt évet élt és dolgozott az Egyesült Államokban, többet keresett, mint itt, nyugodtabb volt, mint itt, minden jó volt, de … De úgy döntött, hogy hazajön, mert fontos a hazája és azt akarja, hogy magyarként nőjenek fel, mesélte Márki-Zay Péter.

De azt is akarja, hogy Magyarország a szeretet és ne a gyűlölet, az összefogás és ne a széthúzás országa legyen. Ehhez szerinte le kell váltani a Fideszt és Orbán Viktort vasárnap, ami talán egyeseknek csodának tűnhet, főleg, hogy most is, ma is jelentek meg olyan közvélemény-kutatási adatok (a nem Fidesz-közeli Medián ma megjelent kutatására gondolt), amelyek a Fidesz győzelmét jelzik előre, de ő már korábban megmondta, hogy ez így lesz.

Ugyanakkor ő tudja, hogy Magyarországon létezik a csoda. Hódmezővásárhelyen már megcsinálták, egyrészt győzött, egy fideszesnek tartott városban, fideszes kétharmad után lett egy ellenzéki kétharmad, és a város elkezdett jól működni.

Rendbehozták azokat a dolgokat, amik a Fidesz alatt nem, vagy nem jól működtek. Az emberek részt vesznek a közösség építésében, adakoznak, társadalmi munkát vállalnak. A Fidesz letagadta, hogy adósságban van a város, de abban volt, ám mostanra az adósság egy jó részét kifizették.

A városban nem a polgármester, hanem a közösség gyarapszik és gazdagszik, és ezt kellene elérni az országban is, hangsúlyozta. Hódmezővásárhelyen ingyenes lett a közösségi közlekedés, azokat a cégvezetőket, akik a Fidesz alatt voltak nem bocsátották el automatikusan, a többségük ma is ott dolgozik. Minden pályázatuk nyílt, és nyernek olyan vállalkozók is, akik régen, akik esetleg fideszes politikusokhoz is kötődnek – a különbség az, hogy olcsóbban vállalják el, akár több tíz százalékkal olcsóbban a munkát. Mert tisztességesek a pályázatok, és a valóban legjobb ajánlat nyer.

Ha egy várost okosan és nem korruptan vezetnek, akkor lehet csoda, és akkor a helyi közösség jár jól, emelte ki az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. Ugyanez lenne igaz, ennek kellene igaznak lennie az országra is, és ő ezt ígéri miniszterelnök-jelöltként, de ma sajnos más világ van, ma Orbán Viktor a miniszterelnök, aki MZP szerint a legkorruptabb vezető az unióban.

Orbán úgy gyújtott alá az országnak és főzte meg az embereket kavargó méregen, ahogyan a közkeletű vélekedés szerint a békát lehet megfőzni, amit ha forró vízbe dobnak, kiugrik, de ha lassan forr fel a víz, akkor nem veszi észre, hogy megfőzték. Orbán ilyen lassan főzte és mérgezte meg Márki-Zay szerint az országot és a benne élőket. Orbán halálcsillagot épített és le is számolt az ellenségeivel, ha kellett, akkor képletesen egy sugárnyalábbal.

Márki-Zay azonban (ezek szerint mint a lázadók a Csillagok háborújában), nem adja fel és töretlenül hiszi, hogy ő és az ellenzék nyerni fog.

„Tudom, hogy sokan nem hisznek a csodákban, de én aki már megtapasztaltam, hadd higgyek a csodákban (…) az elmúlt hónapokban azt láttam (…) hogy minden gyűlölködés ellenére, minden mérgezés ellenére mi, magyarok képesek voltunk összefogni”, fogalmazott Márki-Zay Péter.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a kampányrendezvény fő szónoka volt, előtte beszélt több ellenzéki politikus is, mások mellett a két, Pécset is érintő választókerület, Baranya 01. és 02. ellenzéki jelöltje, Szakács László és Mellár Tamás is, akik ugyancsak arról beszéltek, hogy vasárnap le kell váltani Orbán Viktor korrupt rendszerét, és kérték azt, hogy támogassák őket a körzetükben.

Az első felszólaló Péterffy Attila, Pécs polgármestere volt, ő azt mondta, hogy kapott kérdéseket arról, és kritikát is azért, mert kampányol, miközben neki minden pécsi polgármesterének kellene lennie. Viszont szerinte ez nemhogy nincs ezzel ellentétben, ő a kormányváltás mellett van, mert hiszi, vallja, hogy az minden pécsinek az érdeke.

KategóriákMETÁL