Köztársasági elnököt választott a parlament tegnap. A szavazás előtt a parlamentben a Párbeszéd egyik képviselője, Tordai Bence kérdezte Magyarország miniszterelnökét. A párbeszéd valamivel tovább tartott, mint az általunk idézett két sor, de a lényeg már abban benne volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsak két (két és fél sort) idézünk a tegnap, a parlamentben elhangzott párbeszédből, mert az sokkal többet elmond a hatalomról, mint nagyon sok minden korábban. Ami alatt persze azt értjük, hogy amit Orbán Viktor gondol a hatalomról és a politikai ellenfeleiről, és amit a mindennapokban tapasztalhatunk.

Annyit azért érdemes megjegyezni előtte, hogy az, hogy Tordai miniszterelnök-jelöltként szólította meg Orbán Viktort, azt lehet bírálni is, de a kérdés miatt nem lehet azt mondani, hogy nem indokolt.

Tordai Bence: Miniszterelnök-jelölt úr, jó napot kívánok! Vállalja a vitát Márki-Zay Péterrel?

Orbán Viktor: Milyen vitát?

Így kezdődött a fent már hivatkozott párbeszéd, pár héttel a választások előtt, a magyar parlamentben, március 10-én, nem sokkal az előtt, hogy Novák Katalint megválasztották köztársasági elnöknek.

És bónuszként érdemes felidézni azt is, hogy a végül 137 szavazattal (51 ellenében) köztársasági elnöknek megválasztott Novák Katalin mit mondott a parlamentben, amikor, még köztársasági elnökjelöltként elmondhatta negyedórás beszédét. Mert az is a hatalomról és annak jelenlegi gyakorlóiról beszél, elég sommásan.

Köztársasági elnökjelölti beszédét ugyanis így kezdte:

„Ma köztársasági elnököt választ az ország”.

Bónusz 2.

Persze a hatalomról való gondolkodást már korábban is láttuk megmutatkozni, ami korábban vád és figyelmeztetés volt, az később erénnyé és tehetséggé lett.

Címkék:
KategóriákPUNK