Oké, nem csak és kizárólag Orbán Viktor gyerekkori barátja van benne különböző cégeknél és alapkezelőnél keresztül az elmúlt évek legnagyobb bizniszében, de alapvetően a ma, Rogán Antal által ismertetett döntés lényege az, hogy Mészárosé (és ezt értse mindenki úgy, ahogy akarja) az autópálya biznisz is. Azért még Orbán Viktorék sem voltak olyan tökösek, hogy ezt a választás előtt be merjük jelenteni.

A cikk a hirdetés után folytatódikÖn hogyan szavazott volna április 3-án, ha tudja, hogy az autópályákat (és persze az azokkal kapcsolatos feladatokat) is kiárusítják, és persze pont Mészáros Lőrincék lesznek a befutók?

A kérdés persze költői. A nyilvánvaló, csak éppen jól lepapírozott korrupció ebben a méretben cseppet sem zavarta az embereket. Úgy vélik, ilyen nagy dolgokba soha nem volt beleszólásuk, a Gyurcsányék is loptak, meg legalább nem külföldi kézben van, és azért a nép is elég rendesen le volt és le van fizetve. Hogy a mi pénzünkből? A sajátunkból? Az mindegy is. Olyan ez mintha egy nyilvános helyen valaki találna 22 ezer forintot, és aki még rajta kívül észreveszi, az megkapja egy kacsintás kíséretében a 2000-est, mindketten boldogan távoznak, majd később a kétezreses rájön, hogy hiszen az az ő zsebéből esett ki az a pénz.

Az is nyilvánvaló volt, hogy a nagy osztogatás célja csak másodsorban a polgárok (Úristen, de régen polgározott már a Fidesz) javainak gyarapítása.

A hír, amiről itt most szó van, röviden leírható: egy cégcsoport pályázata nyerte el 35 évre a kormánytól a magyar autópályák kezelését. A konzorciumot a Themis vezette magántőkealap vezeti. A nemzeti autópálya-koncesszióval kapcsolatos hírt ma Rogán Antal kabinetminiszter jelentette be.

A győztes konzorcium fogja a következő 35 évben kezelni és építeni a magyar autópályákat. A legfőbb érdekelt Mészáros Lőrinc, illetve Szíjj László.

A boltot viszik szőröstül-bőröstül Mészárosék, persze, majd szépen felértékelik az átvett állami javakat. De tudják, mit? Abba nem lehet majd belekötni, nem fogják azt megkockáztatni, hogy ár alatt vihetik. Annyi zseb van, mindegy, melyikbe tömnek többet egy kicsivel.

A kérdés lassan már csak az lesz, hogy mit még és mikor, vagy mit nem.

Következzen hát szavazásunk/tippjátékunk, minek ide más lezárás, meg moralizálás?

Minekután a hazai fontosabb közbeszerzések egy részéről az az általános álláspont, hogy le vannak előre játszva, mi (demonstrációs szándékkal, s némi iróniával és cinizmussal) nem is bíbelődünk szavazásgenerátor használatával, csak leírjuk, hogy mi közül választhattak volna, ha valóban szavazhattak volna. Akik mindenképpen választani akarnak, azok a cikk Facebook-os ajánlója alatt írják le kommentben a válaszukat. A válasz, a betűjel, vagy mindkettő megadásával.

Ön szerint mit kapjon meg legközelebb Mészáros Lőrinc?

A) A Szerencsejáték Zrt.-t. Jelszó: fejőstehén reload.

B) A MOL-t. De csak, amikor már vége a hatósági árnak és a legtöbb bedőlt kisbenzinkutat már felvásárolta a cég egy állami tőkeinjekció után.

C) A Balatont. (Ami még nem az övé)

D) Valamelyik megyét vagy az Alföldet. (Ópusztaszer kivételével.)

E) A Budai várat mínusz a Karmelitát.

KategóriákPUNK