A Szabad Pécs írta meg elsőként az országban azt a hírt, hogy egy rendőr követhette el a két évvel ezelőtti és talán a két és fél évvel ezelőtti pécsi bankrablást is. Sőt, hogy a pécsi Komlói úti, azóta egyébként már bezárt Takarékbank-fiók vélelmezett kifosztása mellett, nem kizárt, hogy egy budapesti bankot is a pécsi rendőr rabolhatott ki, de mint most kiderült, ezzel nem gyanúsították meg. A Központi Nyomozó Főügyészség ma közölte, hogy beismerte a rendőr a fegyveresen elkövetett rablást – legalábbis az egyik pécsi bankrablást.

A cikk a hirdetés után folytatódikBeismerte egy pécsi bankfiók kirablását a rendőr, akit szerdán vettek őrizetbe, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. Megjegyezzük, a Központi Nyomozó Főügyészség nem válaszolt a szerdán feltett kérdéseinkre.

Ahogyan annak idején mindkét pécsi bankrablásról is elsőként számolt be a Szabad Pécs, azt is lapunk írta meg tegnap, az országban elsőként, hogy szerdán, azaz tegnap, vagyis kb. két évvel a második pécsi bankrablás után meggyanúsítottak valakit, sőt őrizetbe is vettek egy férfit, aki történetesen rendőr, a Pécsi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának egyik munkatársa, aki korábban szigetvári körzeti megbízottként is dolgozott. Az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt nyomoz, s mint írtuk, szerdán fogták el az elkövetéssel gyanúsítható rendőrt.

Azt is megírtuk tegnap, hogy ugyan nem hivatalos, de nagyon biztos információt kaptunk arról, hogy őrizetbe vették a pécsi rendőrt, amit aztán nem is cáfolt meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, hanem a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányított minket.

Az MTI csütörtöki híre szerint a férfit gyanúsítottként kihallgatták, és kétrendbeli rablással, hivatali visszaéléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsították meg. Vagyis a három szóban forgó, legalábbis ebben az ügyben informálisan felmerült harmadik, budapesti bankrablással nem gyanúsították meg. Mint fentebb olvasható, egyelőre csak az egyik pécsi bankrablás elkövetését ismerte el a pécsi rendőr, az időben későbbit, a 2020 tavaszán elkövetett rablást, amelyről számos kamerakép-felvételt is közölt a sajtó annak idején.

Az MTI azt írja, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én 15 óra körül a férfi bement egy pécsi bankfiókba, és egy maroklőfegyverrel – vagy annak látszó tárggyal – az alkalmazottakat fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető mintegy 5,7 millió forintot szerzett meg, majd elmenekült a helyszínről.

Ezt követően, 2020 novemberében a férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerben, hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról – írták.

A főügyészség közölte azt is, hogy a rendőr az elfogását megelőzően szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített 6 darab lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte és azokat birtokában tartotta.

Az MTI a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsított beismerte ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetését. A főügyészség tudatta azt is, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 novemberében is követett el rablást ugyanabban a bankban, de a kihallgatásán nem ismerte el a terhére rótt ezen bűncselekményt.

Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedésről pénteken dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.

Rendkívüli hír: Rendőr rabolhatta ki a pécsi Takarékbankot
KategóriákMETÁL