A növénygondozás során talán akkor van a legnehezebb dolgunk, amikor a locsolást kell megoldanunk. Van olyan, akinek se ideje, se túl sok pénze nincs arra, hogy a kézi locsolást részesítse előnyben. Eben az esetben ugyanis nehéz takarékoskodni a vízzel. Sőt, bizonyos helyzetekben speciális megoldásra van szükség. 

A cikk a hirdetés után folytatódikHa szeretnél professzionális rendszerrel büszkélkedni, akkor érdemes velem tartanod a következő cikk erejéig, amelyben a csepegtető öntözés módszerét vesszük górcső alá. 

Mire kell figyelnünk, amikor a csepegtető öntözés mellett döntünk?

Azt hiszem, nem létezik profi kertész, legalábbis annyi biztos, hogy mindig tanulhatunk valami újat ezen a területen. Akadnak olyanok akik, még csak bukdálcsolnak az öntözéstechnikában, míg mások már szereztek némi tapasztalatot a területen. Ez utóbbi csoport tagjainak konkrét elképzelései vannak magának az öntözőrendszernek a kiépítésével kapcsolatban is.

Mielőtt azonban elhamarkodottan vásárolnánk, érdemes átgondolni a saját és a növényeink igényeit, valamint a terület jellegzetességeit, adottságait is. Mindezek alapján már könnyen eldönthetjük, hogy milyen típusú rendszerre kellene beruháznunk.

A csepegtető szalag jelentősége

A csepegtető szalag telepítése egy olyan lépés, amelyet nem hagyhatunk ki, mivel nélküle nem is indulhatna meg a locsolás. Az AutomataÖntözőrendszer.com csepegetető szalag kínálatában számos változatával találkozhatunk. Kaphatók a talajfelszín alá és fölé telepíthető darabok egyaránt. De mikor ajánlott a szalag mellett voksolni?

Általában az egymás mellett elhelyezkedő növények esetében járunk jól vele. Amennyiben a növények egymástól távolabb vannak, akkor már csepegtető testre kell váltanunk. Az elhelyezés előtt legyünk tisztában azzal, hogy hová szeretnénk lefektetni. A szalagnak hála csak a szükséges mennyiségű vizet használja majd fel a rendszer az öntözés során, ráadásul közvetlenül a növény gyökérzónájába juttatja azt. 

Nem igényel szaktudást!

Sem a csepegtetőrendszer kiépítése, sem a szalagok lefektetése nem igényel külön szaktudást. A konyhakertekben, a fóliasátrakban és a veteményesekben is megállja a helyét ez a módszer. 

Viszont ne essünk bele abba a hibába, hogy a legsilányabb szalagokat, alkatrészeket szerezzük be! A megfelelő elemek kiválasztása egy fontos része a folyamatnak, ne vegyük félvállról, és legfőképpen ne az utolsó pillanatban akarjuk megvásárolni őket!

Meglehet, hogy egy önműködő rendszerről beszélünk, de az összeszerelést és a beszerzést illetően nekünk is van némi felelősségünk. Ajánlott inkább egy egyszeri, nagyobb beruházással felkészülten várni a nyarat, minthogy később problémáink legyenek, ami csak újabb és újabb költségekkel jár.

Remélem, hogy hasznosnak találtad a cikkben lévő tanácsokat és neked is segíthettem az álomkert locsolásának megoldásában!

KategóriákINFÓ