Csák János innovációs és kulturális miniszter Hoppál Pétert kérte fel kulturális államtitkárának. A pécsi fideszes politikus 2014 és 2018 közt már betöltötte ezt a posztot, utódja, és elődje, Fekete Péter hozzá képest kevésbé volt karakteres vezető.

A cikk a hirdetés után folytatódikA néhai Szőcs Géza költő, és a nemrég édesanyja orvosi ellátatlansága miatt az egészségügy problémáival a hangját hallató L. Simon László is karakteresebb figurák voltak a kulturális államtitkári poszton, mint utódjuk, az egyházzenész-karnagy Hoppál Péter.

Nem feltétlenül ezért, de a pécsi politikus ezt a “hátrányát” szakmai munkával dolgozta le. Aztán megérkezett utódja (s immáron gyakorlatilag elődje), az egykori bűvész és cirkuszi szakember, a szombathelyi Fekete Péter, aki – nem túlzás – észrevehetetlenül politizált, így sejteni lehetett, hogy ezen a poszton váltás jön, ami be is következett. Nem feltétlenül azért esett az új miniszter, Csák János (Orbán Viktor?) választása Hoppál Péterre, mert a kampányban az egyik legerősebb politikai performanszot mutatta be Pécsett, amikor önkényesen áramtalanított egy LED-es óriáskivetítőt a Széchenyi téren, mert nem tetszett neki, hogy azon az ellenzék üzenetei mennek, és majdnem biztos, hogy nem is azért, mert az egyik legszorgalmasabb fideszes facebookozó volt, aki emiatt a hírekbe is gyakorta bekerült, hanem feltételezhetően azért, mert a Fidesznél szóba jöhető nevek közül valóban az egyik legrátermettebb politikus lehet.

Gondoljunk csak abba bele, hogy e poszt várományosaként emlegetett másik szereplő a Petőfi Irodalmi Múzeumot vezető Demeter Szilárd volt.

KategóriákJAZZ