Nincs még egy olyan európai politikus, aki annyira résen lenne, amikor a világ dolgait kell megfejteni, mint Orbán Viktor. A pátriárka létére több milliárdos magánvagyonnal rendelkező orosz ortodox egyházfő megvédése után most végre azt leplezte le Orbán Viktor, hogy kinek is az érdeke az ukrajnai háború elhúzódása. Ki nem találnák!

A cikk a hirdetés után folytatódikPedig egyszerű a válasz, hiszen egyszemélyben fogalmaztunk fenn, tehát nem a menekülteké, hanem Soros Györgyé. Orbán Viktor mindezt a szokásos péntek reggeli szeánszon, Kossuth rádiós interjújában nyilatkozatában mondta el.

„a háborús uszítókat vissza kell szorítani. Most már teljesen nyilvánvaló, hogy vannak olyan üzleti körök, amelyek érdekeltek ebben a háborúban. Soros György szimbolizálja őket. Nyíltan beszél arról, hogy a háborút meg kell hosszabbítani, el kell nyújtani. Ezek háborús uszítók, akik keresni akarnak a háborún”. 

Amint arra a 444.hu emlékeztetett, Soros György május végén valóban beszélt a háborúról, de ő a davosi Világgazdasági Fórumon csupán annyit mondott: „Lehet, hogy az orosz-ukrán háború a harmadik világháború kezdetévé válik, és elképzelhető az is, hogy a civilizációnk ezt nem fogja túlélni.”

Mindez épp az ellenkezőjét jelenti annak, amit a kormányfő állít, ettől persze még az is elképzelhető (minimális matematikai esély arra is van), hogy a nagy világmegfejtő magyar miniszterelnök az, aki megint résen van, és ő az egyedüli, aki tényleg átlát a szitán. Azért is érdemes nekünk ebben hinnünk, mert minden más megfejtése a mondandójának nem ígér túl sok jót a magyaroknak.

KategóriákPUNK