Rendkívül sötét ügyet vázolt fel ma reggeli, friss Facebook-os bejegyzésében Hadházy Ákos, Zugló egyelőre (vélhetően törvénytelenül) fel nem esketett országgyűlési képviselője. Arról írt, hogy “véletlenül” eltört egy telefont, amit egy ismeretlen orvosi maszkos férfitól kapott, szerinte valójában Rogán Antal megbízására. Meg arról is írt, hogy autóval követték Szekszárdon, illetve az egész mögött szerinte az állhat, hogy egy valószínűsíthetően kreált, álkorrupciós esettel csőbe akarták húzni.

A cikk a hirdetés után folytatódikHadházy Ákos évek óta, gyakorlatilag napi szinten oszt meg közösségi médiás politikusi oldalán nagyon gyanús, korrupciós eseteket. Ezek nagy többsége politikusokhoz, vagy politikusokhoz köthető szereplőkhöz kapcsolódik. Az ügyek időnként nagy volumenűek, néha meg összegszerűségüket tekintve majdhogynem piti csalások, a független politikus azonban nem válogat e tekintetben: a közpénzek útját követi. Az más kérdés, hogy a Hadházy által felvázolt esetek nagy részéből nem lesz bíróságig, illetve elmarasztaló ítéletig eljutó ügy, ami persze a jelenlegi hazai igazságszolgáltatást ismerve nem feltétlenül az ő hibája.

És persze Hadházy Ákos rendre beszámol az Orbán-család hatvanpusztai birtokának építéséről is.

A ma reggel felvázolt, rendkívül gyanús, sötét eset, már nem is csak feltétlenül krimibe, hanem akár kémfilmbe is beilik. Azt azonban Hadházy Ákos is hangsúlyozta írása elején, hogy ezúttal nem tudja a leírtak minden egyes részletét bizonyítani.

A teljes történetet az említett Facebook-bejegyzésben tudják elolvasni, de a legfontosabbakat itt is leírjuk:

Hahdázy Ákost tegnap Szekszárdon követte egy Audi Q3 típusú városi terepjáró. Később, egy ismeretlen, orvosi maszkos férfi a kezébe nyomott egy fekete zacskót, amiben egy telefon volt. Egy korábbi ügyre hivatkozott, mondván, amiatt fogják keresni az átadott telefonon.

Egy olyan ügyben, amiről egy informátoron keresztül Hadházy már a választás előtt hallott. Az elviekben arról szól, hogy egy férfi megvásárolt egy már működő céget. A vevő maga az informátor volt. Az ügylettel a cég könyvelése is hozzá került, az iratok közt pedig szerinte sok fiktív számlát is talált. Olyan számlákat, amelyekért kifizetett pénz egy részét szerinte vissza kellett adni a megbízónak, adott esetben politikusoknak is. A férfi azt is mondta, hogy más, nem e céghez kapcsolódó, de hasonló ügyekről is hallott, és ezekről is mesél Hadházynak. Azt mondta, beszél, de szeretne védelmet kapni.

Erről az ügyről szerettek volna egy újabb egyeztetést Hadházyval. Ennek a találkozónak a leegyeztetéséhez kellett elviekben a fekete zacskóban átadott telefon. És Hadházy szerint őt ezért követték egy drága autóval tegnap Szekszárdon, hogy átadják neki a telefont. Azon valóban fel is hívták, hogy egy nyilvános helyre szervezett találkozót beszéljenek meg vele.

Hadházy Ákos azonban azt jelentette be ma reggeli friss posztjában, hogy a telefon “véletlenül” eltört, sőt a SIM-kártya is elveszett belőle.

Az egész ügy nagyon gyanús lett ugyanis neki. Azt írta, szerinte nem lehet más mögötte, minthogy kompromittálni akarták, lejáratni egy álkorrupciós üggyel, vagy azzal, hogy nem számol be valamiről, amit elmondtak neki. Bizonyítékot ugyanis mindeddig csak ígéretként kapott a férfitól. Hadházy arra utal a bejegyzésben, hogy ha igaz az, amit feltételez, akkor azt csakis fontos, hatalommal rendelkező ember szervezhette meg, mint például Rogán Antal. Ezért neki, Rogánnak üzent a bejegyzéssel, azt, hogy őt nem tudják megfélemlíteni.

Bizonyítani természetesen nem lehet azt, hogy valóban arról van szó, amit Hadházy sugall, egy szervezett, álkorrupciós ügyről, lényegében egy csapdáról. Azt meg még ezen túlmenően sem, hogy ha így is van, akkor azt politikusok, akár maga Rogán Antal szervezhette, avagy az ő utasítására történhetett.

Az viszont tény, hogy mindez azt követően pár nappal történt, hogy nagy felzúdulás lett abból, hogy Hadházy Ákost a parlament legutóbbi ülésén sem eskették fel képviselőnek, és így továbbra sem kapja az országgyűlési képviselőknek megjáró fizetést és juttatásokat.

KategóriákMETÁL