Meszes Balázs, alias Meszka, a hivatalos közlemény szerint himnuszt írt a borozáshoz. A Punnany Massif énekesének szólólemeze két hét múlva jelenik meg. Addig is itt a Jól igyál videóklipje.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Csupán a tényeket rögzítjük az alábbiakban és a videókliphez írt hivatalos közleményből idézünk, nem kívánunk kommentárt fűzni sem a dalhoz, sem a szöveghez, sem a kliphez. Annyit mondunk csak, hogy a Meszka mellett a klipben Pető Szabit láthatjuk, a gitáros-zeneszerző-énekes korábbi munkássága és tehetsége elképesztő.

Meszes Balázs első szólólemeze november 11-én jelenik meg. A beharangozó videoklip most debütált, „Jól igyál!” címmel, Villány Város és a Villányi Borvidék támogatásával készült.

Meszes Balázs dala a magyar borvidékek, de főként Villány előtt tiszteleg. „Pálinkadalunk már volt, de a borozásról még nem íródott ilyesmi” – idézik a közleményben az eredendően villányi Meszkát.

„Tulajdonképpen a szőlősorokon nőttem fel, rendszeresen segítettem szüretelni” – mondta. „Felnőtt fejjel bejártam a villányi térséget és elkezdtem felfedezni a borok közötti különbségeket. Ráadásul a Punnany Massif is gyakran kapott meghívást az ország borfesztiváljaira.”

Meszka azt mondja, a feleségével már hazánk összes borvidékét felkeresték és az évek során igazi bor-szerelmesek lettek. „Kétségtelenül a villányi a kedvenc régiónk, ezért eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a közel egy éve a fiókban álló dalomat egy kicsit átalakítanám úgy, hogy a himnuszuk lehessen. Baranyai gyerek vagyok, miért ne róluk szólna a számom?”.

A város polgármestere és a Borvidék képviselői azonnal támogatták az ötletét, ők maguk is tervezték egy hasonló szám elkészítését. „Összehozott minket a sors, mindannyian jó helyen voltunk a megfelelő időben” – fogalmazott a közlemény szerint az énekes.

KategóriákJAZZ