Orbán Viktor ismét sajtótájékoztatót tart, év vége lévén, ő beszél a kormányinfón, és válaszol majd az újságírók kérdéseire. A Szabad Pécs a korábbi években többször próbált regisztrálni, küldtünk ezzel kapcsolatos megkeresést az eredetileg pécsi Havasi Bertalanéknak is, de nem regisztráltak, ahogyan más független vidéki médiumokat sem. A Magyar Hangot pedig folyamatosan kizárják a kormányinfókról, idén sem mehettek be.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Tudják, miért utálhatják ennyire Orbánék a Magyar Hangot? Azért, mert amíg a fővárosi (országos) független sajtó jelentősebb részét kb. visszhang nélkül tudják ellenzékinek és balliberálisnak címkézni (mégha ordas nagy hazugság is), addig a Magyar Hangra ez nem áll, hiszen alapvetően konzervatív-jobboldali szemüvegen át író, egykori Magyar nemzetes újságírók alapították a lapot. De még ennél is inkább azért, mert Orbán a negatív felhanggal használt boomerség mintapéldánya (nem a legjobb, de szemléletes példa erre a Telex újságírójának leemberezése is), azaz a televíziót, a rádiót és a nyomtatott újságot még mindig kiemelten fontosnak és jelentősnek tartják, ezért történik az a Magyar Televízióban és Televízióval, illetve a Kossuth Rádióban és Rádióval az, ami. És ezért vásároltatták fel a haverokkal a vidéki nyomtatott lapokat Magyarország összes megyéjében. És került a kiváló és fontos, de réteglapoknak számító Magyar Narancs, illetve az Élet és Irodalom kivételével szinte minden más, politikával is foglalkozó nyomtatott sajtótermék vagy ugyanezen körök kezébe, vagy egy megtűrt kategóriába.

Ellenben a Magyar Hanggal, amely hetente jelentkezik nyomtatott kiadással, és már bőven Orbánék második uralma idején, sőt, jócskán a G-nap után alapították. Más kérdés, hogy most ismét bajban vannak, ezért fontos őket támogatni, vagy előfizetni rájuk. Árulóknak tekintik őket, ráadásul ott értek el sikert, a nyomtatott lapok piacán, ami nekik különösen érzékeny és fájó.

Miután a mai kormányinfóra, ahol ismét Orbán Viktor beszél, és válaszol majd az újságírók és a ner-es propagandisták kérdéseire, a Magyar Hangot megint nem engedték be, plusz kizárták mások mellett a Media1-et is. A Szabad Pécs ezért nem számol be Orbán sajtótájékoztatójáról. Amíg ilyen antidemokratikusan választják ki, kényük-kedvük, ízlésük szerint válogatják meg a lapokat, ameddig ennyire semmibe veszik a vidéki független sajtót (ami szintén szúrja a szemüket, hiszen nem véletlenül koncentráltak annyira a fővároson túli Magyarország nyilvánosságára), addig nem írunk róla. Persze, biztosan lesznek fontos bejelentések és kérdések is, többen közvetítik is, de ezt majd önök megnézik vagy elolvassák máshol.

Mi a Magyar Hang oldalán fogjuk, magánemberként.

KategóriákPUNK