Sőt, nem csupán pécsieket, hanem három kőbányai és három szlovén, ljubljanai zenekart is. Idén január 7-én, szombaton lesz az év első és egyik legjobb fesztiválja, amikor reggeltől késő éjszakáig folyamatosan lépnek fel apécsi zenekarok.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzombaton már a 8. Made in Pécs Fesztivál lesz, amely 2020-ban, a Covid első magyarországi évében az egyetlen fesztivál volt, amit megtartották az országban. Azon túl az első olyan zenei esemény hazánkban, amelynél arra tettek kísérletet a szervezők és a fesztivál megálmodói, hogy egy város könnyűzenei kínálatát mutassák be egyetlen nap, kevesebb mint 24 óra leforgása alatt. A kísérlet nemcsak azért sikeres, mert egyre többen vannak a fesztiválon, időjárástól és időponttól függetlenül (hiszen volt már különlkeges, nyári időpontban is), hanem mert terjed is, immáron Debrecenben is tartanak Made in Debrecen Fesztivált, a pécsiek segítségével és iránymutatásai alapján.

Idén tehát január 7-én, szombaton lesz a Made in Pécs Fesztivál, ebben az évben 8 helyszínen, s ugyanúgy mint korábban már délelőtt 10 órától hajnalig, amibe összesen 173 koncert fér bele, a megszokott rend szerint, azaz minden egyes helyszínen húszperces mini-koncertek követik egymást húszperces szünetek közbeiktatásával.

Az idei helyszínek: Amper Klub, Pécsi Est, Made in Pécs Café, Ti-ti-tá, Sárkány Barlang, Trafik, Nappali és Szabadkikötő. A 173 koncert egyébként rekord lesz, az eddigi legtöbb, amit egy nap alatt láthatnak az érdeklődők.

Idén Kőbányáról és Szlovénia fővárosából, Ljubljanából hívtak 3-3 vendégprodukciót, ők színesítik a zenei kínálatot a pécsi előadók mellett, őket valamivel trovább is nézhetjük, minden vendégzenekar félórás koncertet ad majd. És nemcsak a pécsi zenekarok fellépés, de az övék is, így minden program ingyenes idén is.

A Made in Pécs Fesztiválra nemcsak egyre többen kíváncsiak, de abban is erősödik és abban is különleges, hogy egyre többen állnak aki reggel/délelőtt a fesztiválozásnak, igaz, az első, napindító line-up rendszerint nagyon erős, és akkor is 30 perces koncertek vannak. Idén 30Y akusztik lesz a Pécsi Estben, Kacaj az Amper Klubban, Dirty Dawn a Ti-ti-tá-ban, Mehringer lép fel a Trafikban. A Szabadkikötőben pedig fesztiválnyitány lesz gyerekeknek, Villuth András zenél majd, míg a Sárkány Barlangban Don Gattóék zúznak. A Percussion Project Pécs a Nappaliban, Rudán Joe akusztikus felállással pedig a Made in Pécs Café-ban indítja be a napot.

A kőbányai vendégzenekarok sorban így lépnek fel: Kontraszt, Szabadkikötő, 16.20; Tiansen, Amper Klub, 17.40; FlorasFloras, Made in Pécs Café, 21.40. Ugyanez a ljubljanai vendégzenekarok esetében: Dora Tomori, Trafik, 17.00; Auto, Pécsi Est, 20.20; Spiral Mind, Amper Klub, 21.20.

KategóriákJAZZ