Magyarországon tényleg annyira fontos, hogy leleplezzük Soros György médiabirodalmát, hogy naponta kell írni róla? Az elfogultsággal aligha vádolható, tisztán és egyoldalúan fogalmazó közmédia minden dicséretet megérdemel – teszem hozzá, saját magától és főleg?

A cikk a hirdetés után folytatódikTényleg a kormánypropaganda részét kell képeznie az EU és Amerika – OK: USA – ellenességnek? Tényleg addig kell forszírozni az EU-ellenességet, amíg a HUXIT realitásnak tűnik a választási mindenkor győzelemhez elég, 3 millió szavazópolgár részére? Ma tényleg nincsen fontosabb dolog annál, mint Brüsszel-ellenesnek lenni? Hányszor kell ezt sulykolni, hogy „testet öltsön az ige”? Tényleg Brüsszel az új Moszkva? Akkor Moszkva az új Brüsszel?

Tényleg az Európai Parlament megy szembe a normalitással, ahogy mennydörögte egy honfi szónok rekedtes, csalfa baritonján? Tényleg a magyar kormány az egyetlen, amely a józan ész (s annak kritikája) szerint cselekszik?

Tényleg család, vallás és mindenféle normalitás ellenére tör az EU, s cselt sző csalárdul minden ellen, ami érték? Miért nem indítunk ellenük még ma szent háborút? Vagy legalább kereszteset? Hirdessük hangosan a világban, hogy ők a gonoszok? Vagy ezt csak a politikai belpiacon mantrázzuk/szabadnépfélórázzuk, nehogy meghallják? Miért nem öleljük keblünkre a szent ügy többi harcosait (jó kis radikálisokat, mert tényleg elkéne egy jó kis fatva határon belül is)?

Mikor békülünk ki Kubával? Mikor békülünk meg Észak-Koreával?

A déliek úgyis elárasztanak minket mindenféle elektronikai szeméttel, ha már olyan rendesek? S a barátaink – a jó oroszok – barátai az északiak (fegyvert szállítanak orosz barátaink nagy honvédő háborújához, amit a gonosz ukrán-NATO ellen vívnak), akkor az ő barátaik, a mi barátaink is? Mikor vezetjük be mi is a dzsucse-eszmét? Vagy az túlzás lenne? Mint az a sok nyugati maszlag, hogy ott elnyomják, sanyargatják az embereket, meg füvet esznek, éheznek…? Ideje lenne megcáfolni ezeket? Ahogy azt is cáfolni kell, hogy a Budai-várban, a kormányülésen csak egyszem koronás szék van… Tényleg?

Ténylegesen Greta Thunberg svéd klímaaktivistát kell kipécézni és előnytelen fotókon szerepeltetni, s félbolond hülyeként fémjelezni vele a környezetért aggódó fiatalokat? Tényleg őt és őket kell a lehetséges legrosszabb színben feltüntetni a magyar polgári-konzervatív sajtóban? Ahol tényleg, de tényleg hatalmas mellű, egzotikus szépségek és luxusautók közé kell a napi balfék rovat legfőbb sztárját – az ellenzéki főpolgármestert, holmi Karácsony Gerit – helyezni?

És tényleg egyértelműen vezető hír, hogy egy modell álló mellbimbókkal alakul át Marilyn Monroe-vá? Lentebb némi háborús hír, de az elsikkadó méretben is működik? Nem egyértelmű, hogy a Schadl-ügyben ki ellen kell nyomozni még, hogy ki az a Tóni, ki az a Barbara? Annyit segítek, hogy nem a Hanna and Barbera, semmi Flinstones! De azért még mindig megy a subidubidúúúúú? Tényleg a liberálisok és a baloldal teszi tönkre Magyarországot?

Tényleg nem vette még észre senki, hogy több mint egy évtizede ki van hatalmon ebben az országban?

Tényleg a tanárokkal van a baj?

Tényleg csak az ellenzéki képviselők teszik nevetségessé magukat? Tényleg idiótává lesz bárki Magyarországon, aki egy percig is szembefordul a hatalommal?

Tényleg bele szokták írni a boltokban az üres cukrospultok alján maradt, kiszóródott kristálycukorba azt, hogy O1G, nem éppen a géniuszra utalva?

Tényleg verselgetnie kell egy ex-miniszterelnöknek? Jópofa dolog erre válaszolni a hatalom egy képviselőjének?

Tényleg, létezik még Magyarországon ellenzék?

Tényleg Putyin a jóbarátunk?

Tényleg meg kell osztani az országot fehér és fekete seggű magyarokra? A piros foltosok hová álljanak? (Majd “Kusza Szem” megmondja?) Félve kérdem, hogy tényleg minden hülyeséggé lészen, ha a hatalom képviselője mondja? S dettó remegő térdekkel újra kérdem, hogy tényleg minden ellenzéki hülye?

Tényleg szent a hír? Tényleg szabad a vélemény?

És tényleg, mi van azokkal az országokkal, ahol nincs rezsivédelem? Tényleg fáznak és kutyakaját esznek a Lajtán túl?

Tényleg jól csúszik temetés után a homár?

Tényleg olcsóbb 130 froncsival a horvátoknál az euróért árult benzin, s a boltban is majdnem minden?

Tényleg kellenek politikusok az egyetemeket vezérlő alapítványokba? Tényleg mindenhez értenek? Tényleg 30 éve senki nem csinál semmit az egyetemeken? Tényleg nem kell nyelvvizsga az egyetemi diplomához? Vagy csak a magyaroknak nem kell tudni más nyelveken? Aki akar valamit tőlünk, az úgyis megtanulja? 

Tényleg üldözik a keresztényeket Magyarországon?

Tényleg „egy zenetévés hülyegyerekre” kell bízni milliárdokat, hadd csináljon filmet szegény? Úgysem fért már el a párnacihában az a kis suska? Mert tényleg nincsenek Oscar-díjas vagy másféle díjakkal elhalmozott filmrendezők Magyarországon, vagy valaki, aki tudott már két olyan snittet egymás után vágni, ami nem volt felcserélhető a Gyalog galopp-ból kimaradt jelenetekkel?

Tényleg most kellett megvenni egy telekommunikációs céget? Nem télvíz, hanem ínség idején?

Tényleg ennyire létező a dollárbaloldal, amennyit írnak róla?

Az ovisoknak a következő Mikuláskor a Krampusz mellett Soros Gyuri bácsi is hoz egy-egy virgácsot?

Tényleg mindenki olyan jól fújja az orosz propagandát N. Gyuri bácsi? Nincs egy kis oknyomozás, hogy műkszik a honi rubeljobboldal? Nem létezik jüan-akármilyen oldal? Senki nem szeretne jüan-oldal lenni? A japánokkal nem akarunk közösködni? Kapna működési engedélyt ma egy Zen-farkú Kutyapárt?

Tényleg meg lehet oldani mindent jól hangzó uszító szavakkal? Megbélyegzéssel? Karaktergyilkossággal?

Tényleg megelégednek ebben az országban a választók a rövidtávú politizálás sikerével? Tényleg nem tűnt fel még hárommillió embernek, hogy ha kapnak valamit az államtól, azt kamatostul veszi vissza? Vagy nemcsak kamatostul, hanem többszörösen? Ha vörös, ha narancsos, akkor is? Tényleg van még lejjebb?

A bolgár joghurtnál tényleg csak az aranyparti korrupció franyóbb? Versenyre kelhetünk még Moldovával? Vagy ez azért még viccnek is túlzás?

Egy oktatási szakember azt mondta, hogy Romániában ezerötszáz iskolában csak az udvaron található budi (ha ki kell menni, akkor tényleg ki kell menni!). Ettől még fentebb vagyunk? De a moldávokon kívül (elnézést kérek tőlük), ki fog a magyar felsőoktatással számolni? Ki akar nemzetközi egyezményeket kötni ezután a honi egyetemekkel? Aki hibázik, lemond? És aki iázik, az marad?

Kurucmód kipótoljuk valamiből az Erasmus-ösztöndíjat, ha nem adják? És amiból kipótoltuk, azt miből pótóljuk ki?

Ha nincs hajunk, akkor jó a póthaj? S ha a póthajat elfújta a szél, akkor filccel rajzolunk magunknak sörényt?

Tényleg, a regnáló hatalom regnáló képviselőit kell kitüntetnie a regnáló hatalom regnáló képviselőinek? Ezt nem az „enfarkába harapó kelgyó” minősítést érdemlő jelenség?

És ami a legfontosabb: látott már valaki átoperált, nemváltó óvodást a környéken? És farsangkor?

KategóriákPUNK