Az elmúlt évtizedek egyik legvitatottabb jogszabályának, a státusztörvénynek az elfogadása napján Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Parlament folyosóján megszólította Orbán Viktort, hogy megtudja, miért is tett tavasszal egy hivatalos látogatásból hazafelé tartva 1000 kilométeres kitérőt egy honvédségi repülő azért, hogy Orbán Viktor és felesége ki tudjon szállni Olaszországban. A miniszterelnök és a körülötte lévők nem tudták, hogy Hadházy rögzíti a “választ” és a “beszélgetést”.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A miniszterelnök percekig csak zavartan, félkegyelmű módjára röhögcsélni tudott akkor, amikor a Parlament folyosóján megkérdeztem, ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába, hogy meglátogathassa a lányát. Ilyen az, amikor Orbán Viktor egy valódi kérdést kap és nincs módja kikerülni azt” – írja Hadházy Ákos mai, friss Facebook-bejegyzésében.

Orbán többször is sunyi alaknak nevezte Hahdházyt, végig röhögcsélve, és azt is mondta róla, hogy a független képviselő állítólag egy „szőrét hullató, rossz vidéki róka“.

Hahdházy azt írta a videó leírásában, hogy a videót “a kamu Alkotmánybíróság új tagjairól döntő titkos szavazás alkalmával” tudta elkészíteni, mivel ilyenkor a Parlament egy folyosójáról a képviselőkön kívül mindenkit kizárnak, “így a miniszterelnök sleppjét is, akik távol szokták tartani az őt kérdező újságíróktól”. És „építési“ kordont sem lehetett köré felhúzni itt.

Hadházy megemlítette azt is, hogy emiatt a lehetőség miatt ment be főként a parlamentbe, s ha már ott volt, egyetlenként nemmel szavazott Varga Judit Európai Ügyek Bizottsági elnöki tisztségére.

„Persze, a videóból nem sok újat tudunk meg. Eddig is tudtuk, hogy Orbán arrogáns, bunkó, gyáva alak és nem hajlandó válaszolni valódi kérdésekre. Csak legtöbbször a sleppje és a kordon segítségével el tudja kerülni ezeket a kérdéseket, illetve évi egyszer egy sajtótájékoztatón felkészül rájuk. Váratlan esetben viszont marad a félnótás röhigcsélés és a személyeskedés” – írta Hadházy.

Orbán több fideszes társaságában volt, amikor Hadházy Ákos megszólította, egyikük szerint szégyellnie kellene magát, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig azt mondta neki, hogy “vegyük komolyan magunkat”.

KategóriákMETÁL