Elérkezett végre az első olyan Helyreigazítás adás, ami miatt nemcsak közéletinek, hanem közösséginek is hívjuk a Szabad Pécs podcastját. A formátum, amit erre kitaláltunk hasonló lesz a továbbiakban is – avagy még inkább “közösségivé” válik majd. Az első közösségi Helyreigazításban Simon Wintermans, a legismertebb pécsi holland fogadta el meghívásunkat. A Pécsi Bicibusz ötletadójával és koordinátorával Nimmerfroh Ferenc (Pécsma) és Babos Attila (Szabad Pécs) beszélgettek a közelmúlt híreiről és pletykáiról.

A cikk a hirdetés után folytatódikSimon Wintermans holland művészettörténész, civil aktivista és közösségi ember, neve egybeforrt Péccsel és a pécsiséggel. A Helyreigazítás legfrissebb számában vele az általa elindított Pécsi Bicibuszról, és a közelmúlt pécsi híreiről és pletykáiról beszélgetett a Szabad Pécs podcast adásának külsős, meghívott újságírója, Nimmerfroh Ferenc és Babos Attila, a Szabad Pécs újságírója.

De nemcsak a bicibuszról beszéltünk, amiről például azt is megtudtuk, hogy Spanyolországból indult, Simon óriási elánnal és lelkesedéssel szervezik, de néha ő is besokall, hogy aztán még nagyobb szívvel és energiával folytassa, hanem például a közelmúlt pécsi híreiről is. Így például arról, hogy Páva Zsolt Rigában folytatja polgármestersége utáni diplomata karrierjét, elhagyva az USA-t és Chicagót. Habár éppen Simon Wintermans volt, aki a podcastban emlékeztetett arra, hogy Páva Zsolt már azelőtt is vállalt diplomáciai munkát, hogy az Egyesült Államokban közösségi diplomata lett belőle. A részleteket a podcastban hallhatják erről.

Beszéltünk mindemellett arról is, hogy a hírek és a politikusok mozgása alapján kik lehetnek esélyesek arra, hogy jövő júniusban a Fidesz pécsi polgármester-jelöltjévé váljanak. Nagyon ismert nevek is elhangzanak a műsorban, de olyan  politikusé is, aki már nagyon régóta és nagyon szeretne polgármester (is) lenni.

KategóriákPODCAST