Beck Zoliék új nagylemeze decemberben jelenik meg, a tizedik albumnak X lesz a címe. A koronghoz pedig, néhány héttel a kiadás előtt elkészült, és ma meg is jelent az első videoklip, benne ismert és kedvelt pécsi színészekkel, akik a zenekar korábbi videójában is szerepeltek már. Videó a cikkben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 24.hu-n debütált a 30Y első videó klipje, amelyet a decemberben megjelenő új, sorban tizedik nagylemezéhez készítettek Beck Zoliék. A dal címe, Alkalmi társ (alább e cikkbe is beágyaztuk a klipet, megnézhetik és meghallgathatják), és több ismert és kedvelt pécsi színész is felbukkan benne, Köles Ferenc úgy néz ki, mintha a nyolcvanas évekből bukkant volna elő, a Hungária vagy a Dolly Roll tagjaként, míg Matta Lóránt papot alakít, és a klip egyik női szereplője is pécsi színművész, Grisnik Petra.

Amint a fentebb linkelt 24.hu cikket szerző Vincze Miklós fogalmaz, erőteljes gitárhangzású, komoly dalról van szó, amelynek videójában egy álomszerű esküvőt mutatnak be a csaknem nyolcperces, gyakorlatilag rövidfilmmé összeálló klipben, hogy aztán a folytatásban percről percre megkérdőjelezzük a valóságot. A klipet a zenekarral hosszú ideje szoros kapcsolatban dolgozó sinco (Bátori Gábor ’Jim’) készítette, s a színészek mellett a klipben a zenekar barátai és családtagok is felbukkannak.

A hazai viszonylatban szokatlan hosszúságnak jelentősége és tétje van, a klip végén a kisfilm főszereplője, Kovács Mátyás József Attila Szabad-ötletek jegyzéke című művéből ad elő részletet, amely önmagában sokat tesz hozzá ahhoz, hogy nemcsak a zenei élmény maradjon meg a nézőkben, hanem egy kifejezetten erős és elgondolkodtató videóként tekintsünk a 30Y új klipjére.

Címkék:
KategóriákJAZZ