Mi az idei év borsodi divattrendje? Megállíthatóak-e még a debreceni akkuberuházások? Sopronnak nem kell a saját vízműve? Mi lesz veled Hali? Novák Katalin valóban azért látogatott Kecskemétre, hogy megtekintse a pulcsit? Hogyan vernek át Szolnokon? A Szegeder újságírója hol találkozott Lázár Jánossal? És Kurt Cobain miért lógatja a lábát Veszprémben? Ki a kapcsolat a pécsi sör és a pécsi egyetem között? Nézzen körül miről írtak a héten a Budapesten túli szabad sajtóban.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Borsod24: Adventi mobil jégpálya, amely akár 20 millióba is kerülhet

A kori az új foci? Országszerte sorra nyitják meg kapuikat a mobil korcsolyapályák és ez alól Borsod-Abaúj-Zemplén megye sem kivétel. A Borsod24 összeszedte a megye legnépszerűbb helyszíneit és annak is próbált utánajárni, hogy miért épült hirtelen ennyi jégpálya, illetve mennyibe kerül mindez az önkormányzatoknak, az adózóknak?

Debreciner: Akkugyárak és hatásaik

Megállíthatóak-e még a debreceni akkuberuházások? Ehető marad-e a környék kiskertjeiben termelt zöldség? Mi lesz az ivóvízzel, a termőfölddel és a levegővel? Hogyan alakulhat át Debrecen és környezete az erőteljes iparosítás következtében? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Debreciner szakértők társaságában. Podcastjuk felidézi azt a nyilvános szerkesztőségi ülésüket, ahol Fábián István vegyészprofesszort és Fucskó József közgazdászt látták vendégül.

Enyugat.hu: Sopron átadja a vízművet az államnak

A soproni városi közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, hogy a Soproni Vízmű Zrt.-t átadja az államnak, írta az Enyugat. A város víziközmű társasága nehéz helyzetben van, az állam csak akkor segít, ha megkapja a vállalat tulajdonjogát. A fideszes városvezetés a háborúra és az “elhibázott szankciókra” hivatkozott a víziközmű helyzete miatt, egy momentumos képviselő viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a vízközművek 2011-től a rezsicsökkentés jegyében befagyasztott árakkal működnek.

KecsUP: Brüsszeles pulcsiban várta a kétfarkús politikus Novák Katalint

Előtte pár órával jöttek a TEK-esek amúgy, hoztak bombakereső kutyit és addig kiküldtek a szobából. Na annak a pasinak mondtam, hogy ne fáradjon, már van pegazus a telefonomon” – nyilatkozta a Kecsupnak Karikó Ágnes kutyapárti politikus. Novák Katalin kecskeméti látogatásakor a rajzfilmstúdióba is ellátogatott, „megtekinteni”. De animátorként épp ott dolgozik Karikó Ágnes is, aki az államfő érkezésekor egy „Brüsszel adta nekem ezt a pulcsit” feliratú pulcsit viselt.

Nyugat.hu: Lehúzza a rolót a “rossz” NER-essé lett szombathelyi Haladás?

Igaznak bizonyultak azok a hónapok óta tartó hírek, amelyek a Szombathelyi Haladás csődközeli helyzetéről szóltak, írja a Nyugat.hu. A futballklubnál félmilliárdos nagyságrendű adósság halmozódott fel, a játékosok és az alkalmazottak fizetést sem kaptak szeptember óta. A csapat többségi tulajdonosa Homlok Zsolt, aki nemrég vált el Mészáros Lőrinc lányától, és ezzel ki is pottyant a NER belső köreiből. A Nyugat.hu témában írt cikksorozata ITT ÉRHETŐ EL.

Szegeder: Újra van vasúti közlekedés Szeged és Szabadka között

A Szeged–Szabadka vasútvonal újraindulásáról készített riportot a Szegeder. Az első, hajnali vonaton a lap munkatársai útitársai között ott volt többek közt Lázár János építési és közlekedési miniszter, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke és Pafféri Zoltán MÁV-vezérigazgató is. És még kérdezni is tudták őket. A vonat másfél óra alatt ér célba, igaz, ebből harminc perc a határellenőrzés.

Szol24: Úgy gyűjt pénzt egy férfi a temetésére, hogy már végső nyugalomra helyezték

A cím becsapós. Csalókról és egyre kifinomultabb módszereikről írt a Szol24. Egyre rafináltabb módón próbálják megszerezni a gyanútlan áldozatok pénzét; persze vannak már ismert módszerek, a bankkártyás mesék, a romantikus amerikai katona csábítása stb. Szolnokon viszont új szintre lépett a megtévesztés: egy városszerte ismert és kedvelt, hajléktalan férfi végső nyugalomra helyezésére gyűjtöttek a minap a neten, csakhogy a férfit már hónapokkal ezelőtt eltemették. 

Veszpremkukac.hu: Önimádók kertje, ahol Newton trónol rózsaszín szemüvegben

Elsőre tiszta Bosch, ám ha jobban megnézzük az egész termet betöltő „csodaszép” digitális triptichont, kiderül, ezek mégsem az ő szürrealista középkori látomásai gyönyörökről, vétkekről és pokolról, hanem popikonokkal megszórt 21. századi földi örömök. Isten helyén Newton trónol rózsaszín szemüvegben, go-go görlök kelletik bájaikat fejnélküli hintalovakon száguldó férfiak előtt. Az ifjúság vizében meg Kurt Cobain lógatja a lábát. A Veszprémkukac cikke egy január végéig látható kiállításról szól.

Szabad Pécs: Egyetemi kuratóriumi tag lett Matolcsy György unokatestvére

Szemerey Zoltán lesz a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó kuratórium új tagja, írta meg a hírt a Szabad Pécs. A Matolcsy György egyik unokatestvéreként is ismert férfi a Pécsi Sörfőzde tulajdonosa, s ő lesz az első olyan tagja a modellváltott PTE kuratóriumának, aki tisztán az üzleti világból érkezett. Ugyanakkor Szemerey Rappai Gábort váltja, miközben a Közgazdaságtudományi Kar egyetemi tanára volt az ötfős testület eddigi egyetlen, tisztán egyetemi, a politikához nem kapcsolható tagja.

KategóriákMETÁL