Nem indul el ismét Drávaszerdahely polgármesteri címéért Alpár György, aki 2006 óta az ormánsági falu vezetője, és egyben az ország egyik leghíresebb kistelepülési polgármestere, de nagy dobásra készül.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Sokszor írtunk már Alpár Györgyről az elmúlt években, itt a Szabad Pécsen is, de e sorok írója már azt megelőzően is, napilapos újságíróként, tulajdonképpen majdnem 18 éve, mióta Alpár György polgármester lett Drávaszerdahelyen. Azt is el szoktuk mondani a később mulatós polgármesterként is elhíresült Alpárról, hogy az egyik legsikeresebb és egyben az egyik leghíresebb kistelepülési polgármester is az országban. Utóbbit egyértelműen magának köszönheti, annak, hogy mindig töri valami olyanon a fejét, amellyel a nagy médiazajban is, az ország egyik végéről be tud kerülni legalább a helyi, de sok esetben az országos sajtóba is.

A Szabad Pécs legutóbb, nem is olyan rég írt arról, hogy Alpár György is tagja egy politikai csoportnak, a Politikai Hontalanok Szövetségének, amelyet részben ő, részben más kistelepülési, független polgármesterek alapítottak. Alpár György már akkor említette, hisz ezt is megkérdeztük tőle, hogy 18 év után nem indul újra Drávaszerdahely polgármesteri székéért, sőt azt is elmondta, hogy nagyobb fába vágja fejszéjét, és igyekszik elnyerni a jövő júniusi (akkor még jövő júniusi) választáson a harkányiak kegyét is, és rászolgálni a megelőlegezett bizalmukra.

Azt kérte azonban, hogy addig ne írjunk erről, amíg nem jelenti be saját Facebook-oldalán ezt a hírt, ami ma megtörtént. Alpár György arról is vallott a Facebookra feltöltött videóban, hogy felkérésnek tesz eleget azzal, hogy elvállalta az indulást, többen is győzködték, hogy induljon el, illetve arról is beszélt, hogy a helyieknek, azaz a drávaszerdahelyieknek már 2023 októberében elmondta, mire jutott, a helyi nyugdíjasnappon jelentette be, hogy 2024 őszétől biztosan nem ő lesz a falu vezetője.

Amúgy Alpárnak nemcsak annyi kötődése van Harkányhoz, amelyet a Fidesz egyik baranyai fellegvárának szokás nevezni, hogy a két település nincs messze egymástól, hogy Drávaszerdahely befizette az iskolások után járó normatívakiegészítést is, vagy hogy ingyen jegyeket biztosított a falu lakóinak az önkormányzat a fürdőváros híres gyógyfürdőjében, de ő maga is vitt ott évekkel korábban családi vállalkozást, egy hamburgerezőt, amellyel egyébként szintén bekerült többször is a médiába.

A videóban Alpár is beszél a sikerekről, szerinte egy álmos kis ormánsági faluból Drávaszerdahely az ország legismertebb kistelepülése lett és töretlen volt a fejlődése.

KategóriákMETÁL