Akinek hiányzott a Pécs Eye-ként is emlegetett, amúgy siófokinak vallott hatalmas óriáskerék, amit három éve egyszer már felállítottak Pécsen néhány hónapra, annak most nagy kő eshet le a szívéről, mert ismét Pécsre érkezik a “látványosság”. Arra számítani lehetett, hogy erre a hírre a pécsi Fidesznek is kell mondania valamit, de ami történ, arra tényleg nem számíthatott senki.

A cikk a hirdetés után folytatódikVéleménnyel kezdjük a fenti hír tálalását: a pécsi fideszesek (ideértve persze a kádéenpéseket és kiemelten a Kővári János-féle alakulatot is) rendre kommentálják a városban történt vagy szerintük megtörtént, avagy sejtett dolgokat. Ezek a nyilatkozatok és közlemények rendszerint éppen olyan izgalmasak és kreatívak, mint azok, akik jegyzik őket, ami egy dolog, állapot meg képesség függvénye, de ami tényleg és biztosan kimondható róluk: hogy kiszámíthatóak. Persze a korábbi években is volt arra példa, hogy meglepték a pécsi újságírókat is, de csak elvétve, e sorok írójának személyes kedvence az volt, amikor a pécsi fideszesek buszos témában szólaltak meg, egy tízmilliós “balhé” miatt, megfeledkezve valamelyest az akár milliárdos összegű hiányt érő Volvo-gate-ről, amit nyilván az sem tud velem feledtetni, hogy Kaposváron első fokon felmentettek mindenkit, és egyes érdekes szereplőket csak a tanúk padjáig tudtak cibálni, és nemcsak azért, mert ebben nem lehettek teljesen biztosak a közlemény idején. Persze, jön majd még a másodfokú eljárás is, ami nem biztos, hogy az utolsó momentum lesz ebben az ügyben. A most újra felidézett közleménnyel szemben a Pécs Eye kapcsán kiadott fideszes nyilatkozat másképpen meglepő: kifejezetten kreatív, ötletes volt, és tényleg elgondolkozhat rajta mindenki, aki itt autózva, vagy a 2-es busz ablakából kitekintve arra gondol, hogy jó lenne felülni rá, mert milyen jó kilátás nyílik a városra.

A hír röviden: a pécsi Lánc utcai rendelőintézet előtti nagy zöld terület előtt már dolgoznak a kerék felállításán, ami a hétvégén már működni is fog az önkormányzati Pécsma információja szerint. Emlékezhetnek, ugyanitt állt a kerék három éve is, szóval bevált helyszínre viszik az óriáskereket. A Pécsma azt írja, hogy az “óriáskerék egyébként “piaci, vállalkozói alapon” tér vissza Pécsre, nem a városvezetés hívására”.

Na, de ez utóbbi kis részlet nem lehet akadály a pécsi fideszesek számára, ha van egy olyan ügy, ami kapcsán elő lehet venni Péterffyék teljesítményét, így kiadtak egy közleményt ma, amit lapunk is megkapott, és amit a fentiek miatt a következőkben szó szerint közlünk is:

„Az óriáskerék a Péterffy Attila által kínált kilátástalanság szimbóluma

Bár Pécs számtalan ismert és népszerű hegyoldali kilátóval rendelkezik, melyről csodálatos
panoráma nyílik városunkra, Péterffy Attila mégis úgy érezte, hogy a TV toronyból, a
Tubesről, vagy a Tettyéről nyíló látkép kevés a pécsieknek. Ezért a polgármester most ismért
a Lánc utca előtti placcról igyekszik kilátást biztosítani az érdeklődőknek. Lelke rajta, mi
azonban azt gondoljuk, hogy óriáskerék helyett inkább a helyi járatokat vezető buszsofőrök
bérét, a Kertvárosi Rendelőintézet 2019 óta megszüntetett szakrendeléseinek újraindítását
vagy a magyar kulturális értékeink megőrzésén tevékenykedő közösségeket kellene először
támogatni.
Egyetértünk az óriáskerékről agitációs verset író költővel abban, hogy az óriáskerék
szimbólum: a városvezetést jellemző pótcselekvés és cirkuszi mutatványok, valamint a
Péterffy Attila által a pécsieknek kínált kilátástalanság szimbóluma.

Pécsi FIDESZ-frakció”

KategóriákJAZZ METÁL