Eljött a december, megnyitja kapuit az Adventi Kézműves- és Mesevásár a Széchenyi téren, igaz, egy filmforgatás díszleteként már a megszokottnál jóval korábban felállították a Mindenki karácsonyfáját, amely idén egy 17 méter magas jegenyefenyő. Áll már alatta a betlehem is, a főtéri dzsámi elé pedig kikerült az adventi koszorú, s a karácsonyi hangulathoz hozzátartozik két fénykapu is.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Bár havat nem, csak esőt, később havasesőt és a hozzá társuló erős szelet jósol a közeljövőre az időjárásjelentés, de Pécs városa már ünnepi díszbe öltözött, csütörtök este élesítették be a dzsámira vetítő projektort, fényfűzérek ragyogják be az utcákat, a Király utcában is dolgoztak még csütörtökön a díszítésen, a Kossuth térre pedig már korábban kikerült a világító hőlégballon, maci és rénszarvas-szán. A ma kezdődő pécsi adventről részletesen ITT olvashatnak.

„A tavalyi repertoár idén hatalmas hullócsillagokkal és egy angyallal is bővült. A Jókai téren pedig egy világító szarvassal találkozhatnak az arra járók” – írja a város ünnepi fényeiről a Biokom honlapja.

A Széchenyi téren állnak a pavilonok, és már az árusítás is elkezdődik, hivatalosan pedig ma délután öt órakor nyitja meg a kapuit a 2023-as pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár. Beszédet mond Péterffy Attila polgármester, a Pécsi Egyházmegye részéről pedig Máger Róbert püspöki irodaigazgató. Péterffy Attila egy, Felföldi László pécsi megyéspüspökkel és Hummel Márkkal, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezető igazgatójával közösen, a napokban, a Művészetek Házában tartott sajtótájékoztatón Pécs városa és a Pécsi Egyházmegye közötti, immár 3 éves együttgondolkodás eredményességét is méltatta.

Együttműködve az egyházmegyével

A főpásztor pedig – hangsúlyozva, hogy a változatos programok mellett a lelkiség, vagyis a családi asztal, a találkozás, a közösség lényege és mélye együtt adják az ünnep gazdagságát – a Pécsi Egyházmegye adventi programjait is ajánlotta. Azok közül kiemelte a hajnali roráté szentmiséket a székesegyházban, az adventi vasárnapokat megelőző szombat esti gyertyagyújtásokat a Széchenyi téren, illetve a december 23-án, este, a fiatalok szerepvállalásával idén is útnak induló Szállást keres a Szent Család című misztériumjátékot, melynek szerinte mai üzenete, hogy a családoknak otthonra kell találni ott, ahol és akikkel együtt élnek. Mindezek mellett szót ejtett a templomi hangversenyekről, az idegenvezetési és múzeumpedagógiai programokról és tárlatvezetésről, amelyek mind várják az érdeklődőket – részletes program a  Pécsi Egyházmegye honlapján olvasható.

Ellenőrzésre számíthatnak az árusok

Az árusok valószínűleg tudják már, de rögzítsük: a NAV munkatársai idén is kiemelt feladatként kapták meg, hogy ellenőrizzék az adventi vásárok árusait és az ott dolgozó és értékesítő vendéglátókat.

Címkék:
KategóriákPOP