A magyar vidéken nőtt fel, futballozott, keresztény gimnáziumba  jelentkezett, volt nemzeti dohányboltjuk, a családja pedig nemcsak szavazója és támogatója volt a Fidesznek, hanem egyikük még aktív tagja is volt a pártnak. És természetesen ismét ott lesz október 23-án, Budapesten, a színpadon. Pankotai Lilivel beszélgettünk a Szabad Pécs közéleti és közösségi podcastjában, a Helyreigazításban, ahol azt is elmondta, hogy már tudja azt, hogy mivel is szeretne foglalkozni. 

A cikk a hirdetés után folytatódikIdestova egy éve, hogy egy ország tanulta meg Pankotai Lili nevét. A még ma is csupán 19 éves volt pécsi gimnazista lett a pedagógusok melletti megmozdulásoknak és kormányellenes tüntetéseknek az egyik arca. Nemcsak rendszeres résztvevője volt a demonstrációknak, hanem szinte állandó szónoka és egyik vezéralakja.

A másik oldal persze az, hogy egyben az orbánista sajtó és propagandistái által legtöbbet emlegetett és támadott személy is lett immár.

Pankotai Lilivel azt követően beszélgettünk a Helyreigazításban, a Szabad Pécs közéleti és közösségi podcastjában, hogy Pécsett járt és felszólalt a harmadik Pécs Pride-on, illetve csak pár nappal azt követően, hogy ő nyerte el a TASZ fiataloknak alapított első SZABAD-díját. Amit édesanyjának ajánlott fel, éppen ezért róla és családjáról, a gyermekkoráról is kérdeztünk.

Kiderült, hogy Pankotai Lili Mohács mellett, egy kis Duna-parti, 550 lelkes faluban, Bárban nőtt fel (a podcastban, tévesen kétszázfős településként említettük), vagyis a magyar vidéken, rengeteget sportolt, komolyan futballozott, amit jelenleg külföldön, Hollandiában dolgozó édesapjának köszönhet.

Arról is beszélt, hogy mi történt vele a pécsi Nagy Lajosban, de arról is, hogy egyáltalán miért jelentkezett keresztény gimnáziumba, majd, hogy milyen volt a hangulat a pécsi elitgimnáziumban azt követően, hogy elmondta az elhíresült slam poetry szöveget tavaly október 23-án, egészen odáig, hogy elhagyta az intézményt.

Ha azt, hogy honnan is indult, és milyen gyerekkora volt, kiegészítjük azzal is, hogy a családjának volt nemzeti dohányboltja, ők pedig nemcsak szavazói támogatói voltak a Fidesznek, hanem egyikük még aktív tagja is volt a pártnak.

A TASZ SZABAD-díját édesanyjának, Lépold Katalinnak ajánlotta fel, akiről emiatt sokat kérdeztünk, többek közt azt is, hogy mit mondott neki, amikor bevallotta otthon, hogy Molnár Áron noÁr felkérte arra, hogy lépjen fel és beszéljen tavaly október 23-án Budapesten.

Elfogyott körülötte a levegő a pécsi Nagy Lajosban, ezért váltott iskolát, és folytatja Budapesten Pankotai Lili

Pontosítjuk a podcastban elhangzottakat, leginkább az évszámokat annak kapcsán, hogy édesanyja hogyan és mikor lett a Fidesz tagja. Lépold Katalin 1989-től volt Fidesz-szimpatizáns, majd aktivista, a Fideszbe pedig a 2002-es elbukott választás után lépett be, de 2016-2017-ben már elfordult a párttól, látva azt, hogy mi történik az országban, merre is haladnak. Édesanyja (egész pontosan) paradox-pszichológiai mentorként dolgozik, amely tudással sokat tudott segíteni Lilinek.

Pankotai Lilit arról is kérdeztük, tudja-e már, mihez kezd, ha leérettségizik, továbbtanul-e, vagy inkább politizál, megmaradtak-e a pécsi gimnáziumi barátai, és hol tart az a per, amelyet “eltávolítása” miatt kezdeményezett volt iskolája, a pécsi Nagy Lajos ellen.

Az pedig garantált, hogy Pankotai Liliről még sokat hallunk a jövőben is, hiszen, mint azt a Helyreigazításban elmondta: ismét ott lesz október 23-án, Budapesten, a színpadon.

KategóriákPODCAST